3 lucruri

by: tish
Pentru ca o relatie sa mearga, sa fie cea ideala, care considerati ca ar fi primele 3 lucru (valori)pe care ea(relatia)ar trebui sa se bazeaza si care nu ar trebui sa lipseasa(fie ca e vorba de relatia inainte de casatorie sau dupa)
Eu consider ca ar fi:1.respect, 2. comunicare, 3. iubire
 

petra

petra

RE: 3 lucruri

13 Dec 2004, 10:39

pai nu prea au aparut neintelegeri,stii cum e treaba cu barbatii?priveste-i ca pe niste copii mai mari dar cu pretentii de cocosi si trebuie sa le dai de inteles ca ei cinta in casa.Desi noi femeile ar trebui sa fim cele alintate in majoritatea cazurilor barbatii sint cei care tinjesc dupa alintari insa nu o recunosc.De ce sa-l contrazic si sa-i zic:ideea ta nu e buna (adica nu esti destept indeajuns) a mea e mai stralucita(adica eu sint mai inteligenta ca tine),zic :da draga ai dreptate insa ce-ar fi sa mai incercam si varianta asta(a mea de obicei)si uite asa ii schimb parerea fara ca sa-l jignesc sau sa-l dau jos de pe gard pe d-l cocos!!!

tish

tish

RE: 3 lucruri

12 Dec 2004, 21:21

Si nu au aparut niciodata mici ..."neintelegeri ", ca ai zis ca el si ai facut ca tine?

petra

petra

RE: 3 lucruri

12 Dec 2004, 12:00

rabdare si intelegere,cum zicea Oprah intr-o emisiune,partenerul tau intr-o relatie(in special la cei casatoriti)"is the one who push all your buttons",eu in casnicie ma ghidez dupa o vorba de-a bunicii:zi ca el si fa ca tine!si pina acum a functionat de minune...

girasole

girasole

RE: 3 lucruri

06 Dec 2004, 11:46

Dupa mine o relatie perfecta nu inseamna a sta lipit toata ziua de partener, o relatie perfecta e accea in care desi esti "angajat" te simti in acelasi timp liber de a fi tu insuti. Partenerii nostri nu sunt "clonele" noastre..asta inseamna ca nu trebuie neaparat sa aiba aceleasi gusturi, hoby, etc.... si nu sunt din plastilina sa-i putem modela asa cum vrem noi, sa le impunem ceea ce credem noi ca e bine.Sa nu gasesti motive de cearta din toate nimicurile, sa nu fi pisalog, sa fi tolerant. Sa respecti personalitatea si ideile celuilalt, sa inveti sa discuti o problema nu sa-ti impui punctul de vedere.Comunicarea va veni aproape de la sine cand partenerului nu-i este "frica" ca va fi "retezat" si v-a avea incredere sa-si deschida sufletul.

tish

tish

RE: 3 lucruri

04 Dec 2004, 21:57

Ai spus toleranta. Ce intelegi tu prin toleranta in acel context? De fapt care ar trebui sa fie limitele ei , ca asa nelimitatta, nu va da nastere nicidecum la o relatie perfecta ,ci exact la opusul ei.

girasole

girasole

RE: 3 lucruri

03 Dec 2004, 17:08

..eu as pune pe primul loc TOLERANTZA!.. apoi ar mai fi RESPECTUL (care binentzeles nu se rezuma doar sà fi politicos:)...si COMUNICAREA bat-o vina!. De iubire nici nu mai vb. pt. ca daca n-ar exista nici cuplu...n-ar mai fi!:)

lora

lora

RE: 3 lucruri

29 Oct 2004, 14:25

Eu cred ca iubirea, in utopia ei, ar trebui sa implice respect si comunicare... O alta "valoare" ar trebui sa fie increderea, dar aici intervine problema geloziei, cu care se contrazice. Dar se zice ca daca nu esti gelos nu iubesti...
Nu stiu, eu cred ca decat sa enumar 3 valori de baza intr-o relatie, as enumera mai degraba acele zeci, sute de detalii care alimenteaza relatia - alinturile pe care ti le adreseaza, cand iti spune ca o melodie ii aminteste de tine, cand iti aduce flori sau iti face vreun cadou fara a fi vreo ocazie, cand se enerveaza daca cineva s-a purtat urat cu tine, cand iti prepara stangaci micul dejun etc. etc.