Autoritara?

by: monita
Crezi ca e mai bine sa fii autoritara cu el, sa nu il lasi sa stea la o bere cu prietenii cat vrea el? Sau e mai bine sa ii acepti micile placeri care probabil tie iti creaza mici neplaceri? E o dovada de iubirea faptul ca esti gaduitoare, oare crezi ca el va aprecia si se va corecta de la sine?
 

adnana223

adnana223

de la sine?? un barbat??? Niciodata !!!

28 Mai 2008, 19:27

Nu vreau sa fiu negativista sau misogina, vorbesc din propia experienta, iar daca am invatat ceva din relatiile mele, acel ceva e ca barbatul nu se va corecta niciodata din propia lui initiativa, daca te deranjeaza ceva la el, spune-i, ai insa grija la tonul folosit in timpul conversatiei, nu vrei sa pari autoritara ci doar convingatoare :). Conteaza foarte mult intr-o relatie sa sti sa comunici cu partenerul, sa sti sa iti expui punctele de vedere, sa te faci inteleasa chiar si atunci cand lui ii se pare absurd ceea ce ii zici tu. Exista intotdeauna o cale de mijloc.

lolitalove

lolitalove

mmm autoritara sau inititiva?

22 Mai 2008, 17:09

puate cel "dominat" sta de buna voe in aceea postura ptr ca e comoda , el nu trebue sa aiva idei , opinii , cel "autoritar" trebue sa gandeasca in locul lui
hmm ce zice-ti de asta?
atunci fraerul nu e "autoritarul" :) ca el e cel care trbuie sa se gandeasca la tuate

desideria

desideria

@ Pisi

21 Mai 2008, 23:03

Nu cred ca o persoana poate sa domine fara voia alteia :P, nu? Adica daca eu accept asta de la partener, c'est la vie, e o alegere. Asa cum el poate alege sa se lase dominat de catre mine. Poate fi pt toata viata sau prin "rotatie". Dar conteaza ca intotdeauna sa fim de acord cu asta. Trebuie sa existe un echilibru de forte intr-o relatie.

pisi

pisi

Ava,

19 Mai 2008, 16:46

daca el o iubeste asa cum e, asta e, e problema lui pana la urma.

ceea ce povesteai tu imi aduce aminte ca la hiene, spre exemplu, nu exista mascul alfa, ci doar femela alfa, iar femela aceasta e de o rautate feroce si este mandra posesoare chiar a unui penis fals. exista rase de animale unde femela e cea dominanta, nicidecum masculul.

revenind la oameni, in orice caz mie mi se pare aiurea ca se accepta ca barbatul sa domine, lucru acesta fiind vazut ca perfect normal. normal nu e sa domine nici unul, nici altul, doar ca exista faze in viata noastra cand ne lasam mai mult convinsi de parteneri sau cand convingem partenerul la anumite chestii.

depinde de fiecare cat de convingator este.

desideria

desideria

:))

19 Mai 2008, 14:30

Asta e tragi-comic. Nici asa... stai linistita ca nu ti se intampla nimic. E ciudat rau ca in secolul XXI sa fim inca atat de medievali!Cred ca cele mai reusite relatii se bazeaza pe incredere si pe intelegere, nu pe tiranie. Momentan iese cum vrea ea, dar sa vdm pt cat timp.

ava774

ava774

nici chiar asa...

19 Mai 2008, 11:53

Incredibil, insa cunosc un cuplu (casatorit) in care ea este masculul suprem. Este mult mai autoritara decat cel mai autoritar barbat...

Nu numai ca totul iese cum zice ea, insa daca ati vedea pe ce ton o spune! Il domina 200% (chiar si din punct de vedere fizic: este de vreo 2 ori cat el).

Pentru noi, privitorii, este amuzant sa-i vedem, insa eu nu inteleg cum o suporta el, mai ales ca multe dintre scenele pe care le face se intampla in fata prietenilor.

ps: sper ca ea sa nu frecventeze forumul (precum va spuneam, este de vreo 3 ori cat mine) :))

desideria

desideria

@ Pisi

15 Mai 2008, 14:05

ce zici tu e perfect rezonabil :). Da, normal ca rolurile se schimba, ceea ce nu se schimba e firea persoanei. Cred ca unele conflicte apar pt ca vrem sa schimbam pe celalalt. Or asta e dificil si se ajunge la relatia asta politista: nimic nu mi se pare mai dezagreabil decat asta.

pisi

pisi

eu cred

15 Mai 2008, 11:53

ca exista mici faze in care unul dintre cei doi il domina o idee pe celalalt, iar dupa acea faza se intoarce roata. desi dominare e cam mult spus.

hai sa zicem ca exista faze in care unul dintre cei doi are argumente mai bune pe o chestie sau alta, iar celalat le accepta impunand elegant niste limite, desigur.

desideria

desideria

@ monita

15 Mai 2008, 09:47

Este o intrebare buna... Dar femeia autoritara... mie imi suna a Dna de Fier :)). NU cred ca se poate asa, nici mie nu mi-ar placea sa fac pe politista in relatie, dar nici el pe politistul. Supravegherea asta e posibil sa genereze contrariul. Daca tot il banuim de ceva, incercam sa-l ferim de tentatie, pana la urma tot va afce ce va dori, ca efect al unei reactii de "fronda" si "eliberare". E clar ca un partener este mereu mai slab, dar nu insemna ca sa fie celalalt un mic tiran.

bogdanangheluta

bogdanangheluta

.

14 Mai 2008, 18:19

intr-o relatie nu va exista niciodata un echilibru perfect. unul va domina, iar celalalt va fi dominat. problema e ca cei doi sa gaseasca o cale potrivita de comunicare.

pisi

pisi

micile compromisuri

14 Mai 2008, 17:22

reprezinta cheia succesului intr-o relatie: lasi si tu de la tine, lasa si el de la el, si tot asa.

si da, i-as respecta libertatea, asa cum si el imi respecta dorinta de libertate si de a intreprinde chestii si fara el.

cel mai bine fiecare stabileste de la bun inceput in cuplu niste limite de comun acord, limite pe care cei doi nu trebuie sa le depaseasca.