ajutor!!!!

by: spiridus
BUNA ZIUA!
locuiesc in Bucuresti, sector 5.
in drumul meu spre scoala trec frecvent spre Razoare, pe Strada Mihail Sebastian, de unde iau autobuzul spre Piata Romana.
la una din case (caci este o parte de case in drum) pe strada Mihail Sebastian..nr. 200 sau 202...ceva de genu (am uitat sa ma uit la numar pentru ca nu ma simteam deloc bine dupa ce am vazut) mai demult am vazut ca aveau 2 ogari, unul de talie mijlocie (cred ca era mai mic de varsta) si apoi au mai adus 2 caini latosi. de curand nu se mai vedea ogarul cel mic, ca sa realizez azi cu stupoare ca a aparut: doar pielea din ce era inainte, niste oase, foarte garbovit si pe moarte, cautand hrana pe jos. am observat ca nu este locuita sau nu e mai nimeni niciodata in casa respectiva, cu toate acestea cainii sunt lasati nehraniti sa moara. Am nevoie de ajutor sa scap bietul catel, trebuie sa poata sa mearga cineva la acea casa si sa poata lua cainele de acolo sa-l plaseze la o casa de caini ceva, unde sa fie sub supraveghere pana-si revine. cainele este de rasa si este lasat pur si simplu in cruzime sa moara. asta nu inseamna ca ceilalti arata mai bine, tot schiloditi sunt. Daca se poate face ceva, am nevoie de ajutor.

Pana atunci eu am gasit si legea care interzice asa ceva:
LEGEA privind ratificarea Conventiei europene pentru protectia animalelor de companie, semnata la Strasbourg la 23 iunie 2003
Statele membre ale Consiliului Europei, semnatare ale prezentei conventii, considera ca animalele de companie sunt foarte importante datorita contributiei lor la calitatea vietii si, prin urmare, reprezinta o valoare pentru societate.

ARTICOLUL 4
Detinerea
(1) Orice persoana care detine un animal de companie sau care are grija de un animal de companie trebuie sa fie responsabila de sanatatea si bunastarea acestuia.
(2) Orice persoana care detine un animal de companie sau care se ocupa de acesta trebuie sa-i asigure toate conditiile, ingrijirile si atentia, tinand cont de nevoile etologice, in functie de specie si rasa, si in special trebuie:
a) sa ii asigure, in cantitate suficienta, hrana si apa;
b) sa ii asigure posibilitatea de miscare;
c) sa ia masurile necesare pentru a nu lasa animalele sa devina libere.
(3) Un animal nu poate fi detinut ca animal de companie daca:
a) conditiile enumerate in alin.(2) nu sunt indeplinite;
sau
b) conditiile sunt indeplinite, dar animalul nu se poate adapta in captivitate.
Nici un animal de companie nu poate sa fie vandut persoanelor sub 16 ani fara consimtamantul expres al parintilor lor sau al altor persoane care exercita responsabilitati parentale.
 

whitewhitch

whitewhitch

salut

23 Mar 2007, 11:51

Spiridus,eu abia acum am intrat pe acest site,dar te rog spune-mi daca mai stii ceva despre situatia acestui caine.Cum,necum trebuie scapat de acolo.

pisi

pisi

Vivian,

25 Apr 2006, 23:51

ceea ce tu numesti "hingherii " se cheama de fapt ecarisaj !