caine - respiratie sacadata

by: mihai-nicolae
Am o problema cu cainele. In primul rand doresc sa precizez ca e destul de batran (vreo 15 ani). Nu e de rasa. Acum vre-o 2-3 saptamani am vazut ca nu se simte bine. Am banuit prima data ca va avea pui (pentru ca acum 2 luni l-am scapat intr-o noapte pe afara si umbla dupa catzei). Parca se umflase putin la burta. A avut si ceva scurgeri albe lipicoase. A mai avut o problema asemanatoare acum 3 ani cand nu a putut fata si a trebuit sa ii faca cezariana. Dupa 2 luni de la operatie i s-a facut o infectie la uter si a curs din el mult puroi. Revenind, acum 1 saptamana l-am dus la veterinar pentru ca se simtea tot mai rau. Mai tusea din cand in cand cam ciudat (tuse care nu se rupe - ca si cum s-ar fi innecat cu ceva),dar la momentul respectiv nu am dat atentie problemei respective. Am fost la un ecograf pentru ca am crezut ca are ceva la burta. Acolo mi-a zis ca are infectie la uter (nu stiu daca se vede asa ceva la ecograf !) si a zis antibiotic 7 zile. I-am dat injectii 5 zile cu antibiotic si antiinflamator si nu se simte mai bine. Nu mai are scurgeri vaginale, dar sta mai tot timpul culcat (intins in cusca). Azi am schimbat tratamentu. Ieri am observat ca respira sacadat. De ce?
 

qloty

qloty

cit despre

31 Aug 2007, 09:17

infectia vaginala..., piometrul poate fi cu cervix deschis ( si atunci poti observa scurgeri vaginale) sau cu cervix inchis ( cind totul se acumuleaza in uter)

qloty

qloty

raspuns

31 Aug 2007, 09:15

Infectia uterina poate fi detectata echografic pentru ca, in acest caz, uterul e plin cu puroi si capata un volum impresionant. se numeste piometru si singura solutie viabila este operarea de urgenta ( castrarea fortata)
Respiratia sacadata poate fi din alte cauze sau complicatii generale ale starii catelusei tale.
Eu iti recomand cu caldura sa schimbi doctorul!
Daca stai in bucuresti si nu iti e greu sa te deplaseszi pina pe Sebastian 211C la CLINICA VETERINARA BIOVET.....
Dintre medicii de acolo iti recomand ( in primul rind ) pe Dna Dr Iosif Mariana si pe Dr Dorobantu Marian. Analizele sint obligatorii pentru catelusa ta, indiferent ca o opereaza sau nu ( la 15 ani nu e chiar usor sa operezi un ciine cu probleme)- anestezia reprezinta un risc oarecare pentru oricine.