Copiii si animalele

by: ina
Ma voi casatori in curand si sper ca in maxim 2 ani sa fiu si mamica :). Intotdeauna am avut animale - caini in special si nu imi pot imagina viata fara ele. Mai ales ca am fost si crescuta cu animale, ingrijirea unui catel fiind de altfel prima mea responsabilitate din viata. Acum avem un caine care va mai trai pe putin inca 10 ani si nici nu intentionam sa il indepartam vreodata, este si el parte din familie. Exista reguli stricte de igiena, controale periodice ale sanatatii, vaccin, deparazitari etc. Ar trebui sa imi fac totusi probleme? Am inteles ca pisicile pot fi purtatoare de toxoplasmoza; este adevart? La ce riscuri ar trebui sa ma astept si ce masuri ar trebui sa iau? Ce reactie au in general animalele de casa? Daca aveti copii si animale de casa, poate ne impartasiti din experienta voastra:)
 

kent

kent

Animalele si bebeii II

11 Mai 2007, 15:39

Parul de pisica e mai periculos, de aceea nu a mea nu are acces in dormitor, decat foarte rar si atunci cu o atenta supraveghere. In schimb, cu cainii e mai simplu. Chiar te pot ajuta in multe situatii, daca mai e si dresat cat de cat.

kent

kent

Animalele si bebeii

11 Mai 2007, 15:37

Eu pe timpul sarcinii am avut 2 pisici, iar acum am doar una. Toxoplasma (oricum faci analize) apare mai mult la pisicile care stau pe afara. Si, in plus, e bine sa-l obisnuiesti de mic cu animale ca sa nu ai surpriza mai incolo ca face alergie la nu stiu ce par de pisica sau caine.

andyk

andyk

Copiii si animalele

29 Nov 2006, 14:21

Inainte sa raman insarcinata aveam 2 caini si 2 pisici(stau la curte), vaccinati,deparazitati...Pe toata perioada sarcinii am dormit cu una din pisici in fiecare seara si nu s-a intamplat nimic.

annie

annie

cu putina atentie,

01 Mar 2006, 18:06

N-o sa ai nici o problema! Eu am crescut cu o catelusa care m-a educat probabil in aceeasi masura ca si mama mea. Acum am o alta catelusa care sper sa aiba intelepciune sa-mi educe copii (desi nu da semne sa fie asa desteapta!).

Din cate am discutat si eu cu alti oameni ceva mai cu studii decat noi, se pare ca ar fi de mare ajutor ca animalutzul si copilul sa nu fie amandoi puiuti pentru ca n-o sa stie cum sa se poarte unul cu celalalt.

Cat despre boli, atata timp cat ai grija atat cu igiena copilului cat si a animalutului, nu ai ce probleme sa ai.

Iar beneficii, din belsug! Copilul socializeaza mai usor, intelege responsabilitatile altfel, si se zice ca nu se imbolnavesc asa usor. Adica e de bine si psihic si fizic!