cum pot scapa de teama de caini?

by: val1977
Buna...
M-am mutat de curand si am mari probleme cu 3 maidanezi aciuati la tomberoanele unei institutii de langa casa mea. La doi ani am fost muscata de un caine, cu timpul teama a trecut, insa acum o redescopar, pentru ca aceste animale sunt intr-adevat agresive si ajung sa sara si gardul in momentul in care cobor din masina.
Timpul scurs intre..a cobora din masina si a intra in curte( sunt numai cativa metrii) pare o vesnicie pentru ca sunt si extrem de rapizi.
Ce sfaturi imi dati?
Nu pot chema hingherii pentru ca toti ceilalti vecini ii indragesc...normal, sunt obisnuiti cu ei, locuind acolo de multa vreme...mi-as urca toata strada in cap.
Am cumparat aparate cu ultrasunete...nici un rezultat!
A devenit pentru mine un stres permanent, m-as muta de acolo, dar deocamdata chiar nu pot face asta....

Astept parerile voastre! Multumesc!
 

qloty

qloty

vali

31 Oct 2007, 11:32

ciine de care vorbesti se cheama ca sint sociabili cu restul vecinilor. Pe tine te-au atacat? Sau doar au fugit spre tine?
Eu cred ca tie iti e atit de frica de ei incit ai fugi inainte sa iti dai seama daca ei vor sa fie prietenosi sau vor sa te atace. Fuga este cea mai proasta alegere in cazul ciinilor. Nu face decit sa le trezeasca instincte pe care nu doresti sa le afli.
Stiu ca iti e frica
Dar incearca mai intii sa treci pe linga ei impreuna cu altcineva fara sa maresti pasul. Daca nu e prea mult, incearca sa le oferi ceva de mincare in prezenta unui vecin cu care cateii sint familiari si prietenosi. Chiar daca nu ii atingi, vorbeste cu ei pe un ton dragalas (ca si cum ai vorbi cu un copil mic) ciine reactioneaza foarte bine la vocea feminina.
Ideea e ...: NU FUGI, NU GRABI PASUL si ai sa vezi ca ei nu vor sa te atace.

papusel

papusel

Caini fara stapan

30 Oct 2007, 18:42

Cel mai bine este sa te imprietenesti cu ei. Si sa le dai ceva de mancare, sa le vorbesti sa te recunoasca si sa-ti cunoasca vocea. Eu cred ca ataca atunci cand le este foame si foame le este mereu.
Trebuie sa convietuim, nu avem incotro.
Si eu am fost muscata pe 10 septembrie, a venit pe la spate tiptil, nu l-am auzit. Spaima,sange,durere, spital, injectii, picior rosu vanat, umflat.Si acum am urmele de colti. Trebuie sa fiu mai atenta, asta e.
Succes, sa nu patesti ca mine.