Dragul meu Papusel

by: papusel
Si acum dupa 30 de zile de la disparitia lui Papusel, mi-e foarte greu sa scriu despre el.
Acest motanel s-a nascut si a crescut in casa la noi. Acum in septembrie ar fi avut 3 ani.
L-am educat si dresat asa ca sa ne simtim bine impreuna. Era rasfatat, toata casa era a lui, nu suporta usile inchise. I-am acordat toata libertatea de care un animal are nevoie. Cerea afara, ma ruga cu ochii sa-i dau drumul afara, cobora 2 etaje si venea singur inapoi.
Afara erau pisicutele, se juca prin iarba, se catara in copaci. Avea si o prietena, o negresa care se tinea dupa el, fara ca el sa-i dea atentia cuvenita, fiind un motan castrat. Infrunta cainii dar ii era frica de oameni.
Ma petrecea, conducea cand plecam undeva, la cumparaturi. Se tinea ca un catel dupa mine, cunostea toate strazile din jur, se intorcea singur acasa si ma intampina cand veneam inapoi. Controla toate sacosele. Bineinteles ca aveam ceva si pentru el de fiecare data.
Pana intr-o zi, era o vineri, m-a insotit cam 50 m de casa.. M-am dus sa cumpar ceva, nu am stat mai mult de 1/2 ora. La inapoiere, pe acelas drum, Papusel nu mai era,si nici in fata blocului si nici seara nu a venit acasa.
Am plecat dupa el pe acelas drum. Nimic. In fiecare zi l-am cautat si l-am strigat pe toate strazile din jur. Am vazut alte pisici fara stapan,dar Papusel al meu a disparut fara urma.
Unde e ? Cine l-a luat ? Sau a patit ceva ? Dece ? Nu voi sti niciodata. Dar stiu ca sufar ingrozitor de mila lui.
Dragul meu Papusel, unde esti ?
 

semida

semida

iti inteleg suferinta

31 Oct 2006, 18:37

Am pierdut multe pisici in viata mea,insa normal,cea mai mare durere mi-o provoaca ultima pierdere.
Aveam un motan portocaliu,frumos,destept si unic,nu mai era nimeni ca el.A disparut intr-o zi,asa cum spui tu de Papusel.Este un an de atunci si eu inca trec pe strada si pe fiecare pisic portocaliu il intreb:"nu sti unde-i Gigi?".
Nimeni nu stie,nimeni nu l-a mai vazut dar,sper doar,ca e intr-o casa calduroasa,la o familie iubitoare si e inconjurat de multa dragoste.
E ceea ce te sfatuiesc si pe tine sa faci si in plus de asta,ia-ti un alt pisic,care bineanteles ca nu il v-a inlocui niciodata pe Papusel,insa iti v-a alina mai mult durerea si iti v-a lumina mai mult viata,decat sa te uiti si sa-ti amintesti in fiecare colt al casei,de ce facea Papusel si cum torcea Papusel.
Nimeni,niciodta nu v-a mai fi ca Papusel,dar da sansa la alt pisicut,sa iti inveseleasca amaraciunea si vei vedea,ca acesta e ca un medicament bun si inviorator.

papusel

papusel

Pentru Joseffine

06 Oct 2006, 19:42

Draga Joseffine,
Multumesc pentru randurile tale si ca m-ai inteles.
Pe dragul meu Papusel nu l-am mai gasit. Nici nu vreau sa ma gandesc ca a patit ceva rau si nu mai exista. Vreau sa cred ca cineva l-a luat in casa si are grija de el si il iubeste, dar sta sus la etaj si nu stie ca el vrea afara. Nu folosea niciodata tavita.
Vecinii ma chiama cand apare cate un motan care seamana cu el, dar nu raspunde la " Papusel " si nu e el.
Tot ce pot sa fac este sa pastrez adresa de e-mail pe numele lui Dar si asa este dureros.
Speranta moare ultima,
Julieta

joseffine

joseffine

uff

20 Sep 2006, 18:07

E tare,tare greu sa-ti pierzi animalutul, dar nu dispera mai cauta-l, nu renunta, pune afise peste tot cu poza+recompensa, asa am patit eu si dupa o sapt mi-am gasit cainele dupa ca-l piersusem in parc.BAFTA