Bambus
by: andreea_patrascu Bambususl pote fi considerat planta de partament ? Si la pret poate fi gasit?cum se obtin ramificatii la plantele de interior
01 Apr 2008, 14:14
am mai multe plante de interior, ficus, un soi de cactus, trandafir chinezesc, care au crescut drepte fara nici un fel de ramificatie. Din grija pt ele mi-a fost teama sa le tai, iar acuma sunt inalte si inestetice. Ma poate ajuta cineva cu sfaturi privind modalitatea de taiere, pt ca nu as vrea sa o fac asa pur si simplu si sa ma trezesc cu ele suferind. Multumesc anticipat.
....
29 Feb 2008, 16:08
Si eu am un bambus.Imi place.Nu stiu cat costa pentru ca l-am primit cadou dar cred caeste destul de scump.
Da
21 Feb 2008, 16:56
La fel care oricare alte plante care nu emana diverse substante toxice in camera.
Da
20 Feb 2008, 17:21
Si mie imi place bambusul si am o preietena care are unul .. si se potriveste foarte bine intr-un decor asiatic.. ;).
Taierea
O taiere este in aparenta o actiune de reducere, a taia inseamna a micsora partial o ramura sau a elimina o ramura.
In primul caz sunt indepartate partile moarte, bolnave, deteriorate. Taierea consta, de asemenea, in limitarea lungimii anumitor ramuri devenite stanjenitoare sau a caror crestere este disproportionata fata de restul plantei.
Interventia este frecventa indeosebi la plantele agatatoare sau volubile. O taiere importanta consta in eliminarea lastarilor prea numerosi sau prost plasati, pentru a-i permite plantei sa capete o silueta estetica, agreabila si sa continue sa se dezvolte armonios.
Taierea are, de asemenea, un efect stimulativ, planta reactionand de cele mai multe ori prin vigoare.