Dieffenbachia - otravitoare?

by: lilly_buterfly
Am in casa un ghiveci cu o frumusete de Dieffenbachia, cu niste frunze imense. De cateva zile tot primesc spamuri pe email cu un text in care se trage un semnal de alarma cica, asupra faptului ca aceasta planta este extrem de toxica si ca numai contactul simplu al mainii cu frunzele ei poate provoca orbirea daca mana este dusa apoi la ochi. Voi ce stiti? Ca eu nu am avut niciodata probleme cu ea si nu ma spal pe maini de fiecare data cand ii ating frunzele...
 

daddyfizz25

daddyfizz25

a

27 Aug 2010, 18:10

link direct: http://www.aynaimob.ro/detalii.php?of=1964

autumn

autumn

Multe

26 Iul 2010, 10:27

plante sunt toxice daca sunt ingerate sau daca te freci la ochi cu mana de seva. Si trandafirul japonez este la fel.

Sa nu mai vorbesc de leandru, care este mortal. Asta nu inseamna sa nu le avem ca plante ornamentale, ci doar sa fim un pic mai atenti cu manevrarea lor.

flood

flood

Dieffenbachia

21 Iul 2010, 18:07

Lilly, eu am citit ca ingerarea unor parti din aceasta planta poate produce iritatii, senzatii de arsura, umflarea limbii sau chiar paralizia partiala a gurii. Daca asa stau lucrurile, cei care au copii mici ar trebui sa fie prudenti. In rest, nu stiu daca mai are si alte efecte nocive. Si eu am o Dieffenbachia de cativa ani buni si inca mai traiesc. :)) E drept ca nu m-am apucat sa mananc din ea si nci nu mi-am dat cu seva ei pe la ochi sau prin alte parti... ;)

autumn

autumn

Are

13 Iul 2010, 10:25

si sefa mea in birou Dieffenbachia si ma bate gandul sa ii cer un pui, ca am vazut ca a impartit tufa...

lilly_buterfly

lilly_buterfly

Aseara

12 Iul 2010, 09:24

am transplantat un pui de Dieffenbachia in ghiveci separat si la un moment dat i s-a crestat o frunza, iesind seva din ea.

Desi aveam o mica rana pe mana nu am avut nici un fel de probleme. Asa ca sunt din ce in ce mai convinsa ca erau doar bau-bau-ri de speriat copiii...

tashulina

tashulina

Am citit

02 Iul 2010, 08:52

si eu despre ea. Este intr-adevar toxica, dar nu daca ii atingi frunzele, ci daca intri in contact cu seva, mai ales in zone sensibile, cum este fata (in special ochii). Sau daca ai vreun animalut in casa care s-ar putea infrupta din ea.

autumn

autumn

Mi se pare

01 Iul 2010, 09:33

putin exagerata afirmatia ca este mortala. Poate toxica este, ca multe alte plante de birou, dar mortala??