Sunt femeile egale cu barbatii pe piata muncii?

persontotiegali

Sunteti de acord cu ideea ca unele locuri de munca sunt exclusiv pentru femei/barbati? Sunt femeile platite la fel ca si barbatii pentru aceeasi munca prestata?

 • person in general femeile

  pledeaza pentru egalitate si vor sa faca ce fac si barbatii doar atunci cand este vorba de un venit mult mai mare si o munca foarte usoara pentru ca altfel nu o vad pe niciuna sa faca ceea ca facu unii barbati si stiti foarte bine si voi lucrul acesta doar ca nu va place sa recunoasteti

  08 Iun 201113:46
 • person Locuri de munca destinate exclusiv barbatilor?

  Atunci nu mai putem spune ca femeile sunt discriminate intr-un anumit domeniu, ci ca sunt pur si simplu locuri de munca destinate exclusiv barbatilor?

  12 Apr 201112:40
 • person Nu prea sunt.

  Nu, femeile sunt discriminate doar pentru ca sunt femei. La firme, mari sau mici, intotdeauna barbatii au salarii mai mari chiar daca nu sunt atat de responsabili ca femeile, cu munca lor. Si barbatii sunt cei mai ascultati cand vin cu idei si inovatii in munca lor. In plus, unele femei sunt si hartuite sexual. Si exista locuri de munca exclusiv pentru femei si exclusiv pentru barbati. Doar nu vrei tu, ca femeie, sa te angajezi incarcator-descarcator marfa sau intr-un post cu riscuri crescute de accidente.

  03 Apr 201101:11
 • person io

  nu pricep de ce sariti toate in capul lui Rapture. Mie mi se pare ca are un pct de vedere plin de bun simt. Si nici mie nu mi-ar conveni sa mi s espuna "bravo, ai facut acest lucru mai bine ca X(x fiind barbat) ci ca l-am facut foarte bine"...stiti cum e cu gradele de comparatie, nu?

  11 Mar 201112:29
 • person Fara comparatii nu evoluam

  Rapture sa stii ca fara comparatii nu evoluam spre mai bine, de ce sa stam fiecare in banca noastra fara a ne compara intre noi, cat despre exemplele tale (marie curie si cleopatra), aceste sunt din epoci total diferite, lucru care ma duce cu gandul ca astfel de persoane sunt rarisime. Iar despre forta, e clar ca suntem in era inteligentei mentale si nu a fortei brute, ceea ce face o femeie sa concureze cu un barbat in orice domeniu de actualitate intelectuala. A nu te compara cu cineva este absurd, prin comparatie vezi care iti sunt capacitatile tale, nu neaparat cu un barbat, dar si cu celelalte femei. Concurenta ne duce la progres, asa ca rapture, go to sleep.

  10 Mar 201118:17
 • person egalitate intre sexe

  Intradevar,poate nu ne comparam la forta cu sexul masculin, desi nici asta nu este o regula dar un job il gasim mult mai usor si mai bine platit asta este clar. Sunt multe companii care prefera sa angajeze femei.

  10 Mar 201117:55
 • person Istoria este subiectiva

  Este posibil ca toate personajele feminine ce au marcat instoria sa nu se fi gandit la faima si recunostinta. Mai intalnim oare astazi astfel de femei?

  10 Mar 201113:14
 • person Pentru Carmen

  Carmen tind sa cred ca nu m-ai inteles, dar in acelasi timp din raspunsul tau te compatimesc. E trist ca vrei sa te compari cu un barbat, si daca pentru tine faptul ca esti considerata egala cu unu te multumeste e si mai trist. Eu una nu vreau sa fiu comparata cu un alt om ci vreau sa fiu apreciata pentru ceea ce sunt si sa nu mi se spuna ca sunt buna pentru ca fac lucrurile precum un barbat. Nu cred ca Marie Curie se gandea ca prin ce a reusit e vazuta egala cu barbatii sau Cleopatra a fost atat de apreciata pentru ca a condus imperiul precum un barbat. Din contra erau apreciate pentru modul diferit de a vedea si a rezolva lucrurile. Suntem diferite dar nu in sensul ca suntem mai slabe.

  10 Mar 201112:59
 • person Promovam sau ignoram egalitatea de sanse si gen?

  Din raspunsurile dvs. inteleg ca femeile cred cu tarie ca exista egalitate de sanse si de gen. Dar oare, in prezent, este promovat vizibil acest deziderat sau societatea romaneasca prefera sa se ascunda in spatele aparentelor?

  10 Mar 201112:41
 • person Pentru Carmen

  Bravo Carmen esti extraordinara, punctul tau de vedere este foarte bun!!!!!
  Rapture ........Schimba-ti ideile, noi trebuie sa luptam impreuna, sa fim puternice!!!!!

  09 Mar 201118:50
 • person raspuns pentru rapture

  Rapture, tu cred ca ori esti baiat pus pe sotii ori esti o fata care nu isi da seama de gravitatea declaratiei sale. Cum poti sa spui ca gandim diferit cand noi ar trebui sa promovam egalitatea de gen. In orice domeniu, unde au existat barbati exceptionali, de asenenea au fost si femei exceptionale. Asa ca Rapture, eu sunt de parere ca te subestimezi, putem sa facem fata provocarilor, indiferent de genul acestora.

  09 Mar 201118:40
 • person REALITATE

  Ar trebui sa fim constiente ca noi ne-am intitulat sexul slab si facem orice pentru a ne proteja. Nu suntem inferioare ci doar abordam lucrurile altfel, spre exemplu pentru a rezolva problelemele nu luam initiativa ci incercam sa vedem problema altfel. Este demostrat ca avem gandiri diferite, creierul nostru functioneaza in alt mod. Concentrarea, forta fizica, autoritate sunt trasaturi specifice barbatilor precum se stie si ca femeile pot face mai multe lucruri in acelasi timp.
  Din punctul meu de vedere ar trebui sa ne vedem de calitatile noastre si nu ar trebui sa ne mai comparam cu ei.

  09 Mar 201118:27
 • person Egalitate???

  Egalitatea predispune la concurenta,atâta timp cât va exista dorinţa de egalitate, va exista şi războiul sexelor.
  Concluzie: egalitate nu va exista pentru că suntem prea diferiţi. Diferit nu înseamnă superior sau inferior.Suntem egali doar in alegerea optiunilor...

  02 Mar 201114:50
 • person da

  Despre efortul fizic e clar ca barbatul este superior, dar intelectual vorbind femeia este in egalitate totala cu barbatul. Totusi cred ca aceasta discrepanta de efort fizic a dus la stereotipul ca ar exista o discrepanta si la efortul intelectual. Asa ca fetelor, trebuie sa eliminam acest stereotip!!!

  01 Mar 201111:04
 • person trebuie

  in primul rand sa renuntam la prejudecati si la incapatanrea expresa cum ca femeile sunt egale cu barbatii din orice pct de vedere..

  Forta fizica si calitatile difera foarte mult de la barbat la femeie. Niciodata o femeie nu va excela sau se va descurca perfect intr-o meserie care presupune mult efort fizic, cum ar fi de ex armata, posturile de executie, nu de conducere.

  La fel cum niciun barbat nu va fi un educator de gradinita excelent...

  28 Feb 201110:12
Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
Copil
 • person

  "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
 
 • speaker_notes   test
 • speaker_notes   test
Forum Ele.rochevron_right
 
GHIRLANDA CARTON HAPPY BIRTHDAY 2M

9 RON   11 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere
Answear - Fusta jeans
Shop Ele.rochevron_right