Cum iti poti imbunatati imaginea de sine?

by: raluk
Chiar merg trucurile de autosugestie, gen sa iti repeti in fiecare zi ca esti frumos si destept?:)))
 

intelegere si actiune

05 Feb 2006, 16:00

Oamenii si-au format o parere complet eronata despre autosugestie. Ea nu inseamna sa-ti repeti ca esti frumos si destept. E o metoda stiintifica prin care anumite convingeri ale noastre sunt transformate(inlocuite cu altele mai ...sanatoase). Autosugestia nu te face mai frumos, dar te ajuta sa iti te apreciezi mai mult, sa iti constientizezi frumusetea.
Exista reguli clare, pe care majoritartea nu le cunosc, si de aceea folosesc comlet aiurea autosugestia. Dar cine e interesat, poate invata si se poate folosi din plin de aceasta tehnica. Cum am spus, te ajuta sa-ti schimbi gandurile legate de tine si de alte aspecte ale vietii tale.
Despre imaginea de sine: un prim pas este sa intelegi in ce puncte ai o imagine deficitara( ce aspecte sunt mai vulnerabile). Apoi vine randul actiunii- imbunatatirea acelor aspecte. Aici metode sunt variate, dar toate imbina autosugestia cu actiunile concrete, menite sa iti confirme si sa iti sporeasca increderea si aprecierea propriei tale persoane...

berseides

berseides

Trebuie sa imbini autosugestia cu emotiile

04 Feb 2006, 15:01

Daca iti zici:"Sunt cel mai bun" , dar nu esti convins de asta nu prea cred ca merge. In schimb, daca zici: "sunt din ce in ce mai bun pe zi ce trece" si crezi in asta... Eu cred ca partea importanta la autosugestii este ca te ajuta sa constientizezi ceea ce crezi tu despre tine. Spre exemplu, daca incerci fraza : "Ma iubesc neconditionat" si auzi o voce interioara care spune spre exemplu: "sa ma iubesc asa grasa?", deja ai gasit un gand care iti submineaza increderea in tine si trebuie sa gasesti solutii de a inceta sa te mai autosabotezi.