Cum sa te simti mai bine la serviciu...
by: Daca mergi cu drag la serviciu,felicitari !Daca mergi, insa, fara chef sau ai parte de multe frustrari la locul de munca,iata cateva sfaturi :
-cauta sa simti ca lucrezi si pentru alt motiv,nu doar pt bani(te faci utila celor din jur/inveti lucruri noi/te perfectionezi/legi relatii apropiate cu unii oameni)
- aminteste-ti ca esti STAPANA sercviciului tau, nu sclava lui
- amuza-te; oriunde lucrezi, poti gasi motive de amuzament si voie buna
Daca ai si alte idei despre CUM SA TE SIMTI MAI BINE LA SERVICIU, scrie-ne!
varianta cu nr. 2 :))
Tind sa cred ca e vorba de varianta cu seful misogin. Si totusi cum sa ma port cu el? Pentru ca mi-e dificil sa accept ca asa e el si nu se poate face nimic.
Posibile cauze
Supraaprecierea barbatilor,dupa parerea mea,poate avea mai multe motive:uneori, laudand un angajat barbat mai mult decat ar merita, il stimulezi efectiv sa dea mai mult.Alteori, daca seful e genul misogin,isi supraapreciaza angajatii barbati dintr-un complex de inferioritate(ii e greu sa recunoasca performantele superioare ale femeilor).Iar in alte cazuri,poate fi vorba de preferinta personala a sefului pentru un anumit angajat,pur si simplu.
buna, Dia
Poti sa ne spui ceva si despre frustrarile care vin din faptul ca barbatii sunt apreciati parca dupa alte criterii decat femeile la locul de munca?
Job-ul meu e fain, imi place ce fac, colegii sunt minunati, dar nu pot sa nu ma enervez cand va ca unii dintre colegii mei barbati sunt apreciati ca pentru o munca de Sisif cand de fapt nu fac mare lucru (efectiv, nu doar parerea mea).
O posibila solutie
Pe seful misogin nu-l poti schimba in mod direct. Dar,fiind eficienta la lucru si, mai ales, pastrand si fata de el o atitudine deschisa si amabila, ai mai multe sanse sa-i deschizi ochii pentru a te putea aprecia asa cum meriti!