educatia sexuala a adolescentilor

by: nad23
Oare adolescentii din ziua de astazi ii mai intereseaza cum si ce fel se face dragoste , nu sex , fiindca mai discut cate unii tineri si spun ca baietii daca sunt dotati .......... totul decurge normal , eu cred ca nu este doar atat , eu nu consider ca intr-o relatie conteaza asta , conteaza intelegerea , conteaza felul de comunicare , starea psihologica celui de langa tine .
Ma uit cu stupoare ca la cabinetele de ginecologie vin din ce in ce mai tinere care spun ca ele nu stiau de metodele de contraceptie , sau cand se foloseste prezervativul , cate si mai cate care trebuie sa le stie o fata .
Sunt baiati care considera ca fetele sunt niste sclave sexuale ale lor , ca daca ei le-au desvirginat ele trebuie sa se lege de ei si sa le fie umile toata viata .
As dori sa aflu si pararile voastre despre acest subiect , paote eu ma insel .
 

electronicguest

electronicguest

parerea mea

28 Ian 2012, 17:30

Am sa va raspund prin prisma unei ipostaze, am luat parte la multe actiuni medicale umanitare in multe continente. Daca faceti referire la o scara mai larga, la nivel mondial, sa stiti ca un procent, cred, de peste 80% din numarul total al femeilor nu sunt considerate decat simple obiecte de reproducere. Asa s-a mostenit, asa spune religia, asa spun parintii si asa se vrea. Femeile nu au nici un drept, nici o libertate si nici o sansa sa schimbe ceva. Asta e purul adevar, fie ca ne place, fie ca nu. Locurile in care femeile au castigat drepturi si au evoluat, sunt putine, cu predominare in Europa si America de Nord. Asa ca nu e de mirare ca aceasta sclavie a femeilor, gaseste adepti si la noi. Cel mai important rol in acest scop il vad in familie. Daca familia evita educatia sexuala, daca scoala evita educatia sexuala, rezultatul este un dezastru. Mass-media abunda de violente si abuzuri in familie. La noi vorbesc banii, relatiile si pozitia sociala. E normal ca sa iasa un fiasco, fiecare intelege si face ce ii trece prin cap si nimeni nu e tras la raspundere. Insa nici una din sexe nu este mai breaza si indreptatita sa se laude in fata celeilalte si sa o defaimeze sau sa o subjuge

buburuzik

buburuzik

cam devreme

21 Nov 2008, 19:47

Parerea mea este ca a scazut prea mult varsta la care acesti copii, practic, ajung sa experimenteze atatea. Nu am decat 24 de ani, dar deja ma consider din alta generatie. Vad frecvent cupluri de clasele 5-6 care se saruta pasional prin tramvaie sau pe sub copacii din fata blocului, dar sincer mi se pare mult prea devreme! Acesti copii nu reusesc sa-si traiasca copilaria, se grabesc sa imite pe cei maturi crezand ca sunt cool. Sa nu mai zic cate riscuri exista odata cu inceperea vietii sexuale la 14-15 ani, cand corpurile lor nu sunt dezvoltate nici pe departe. Sa ne mai miram ca aceste fete ajung la 30 de ani si nu pot face copii?