Pro sau contra locuit impreuna?
Cum vi se pare mai ok intr-un cuplu care se pregateste de nunta? Sa locuiasca impreuna sau nu? Cat de bine ajungi sa il cunosti pe cel de langa tine locuind cu el o perioada inainte de a face marele pas?
- person e musai
eh, aici suntem intr-o tara in care autostrazile costa triplu dar nu exista :) deci nu e vorba de legislatie.
11 Mai 201200:22
In timpul unei relatii investesti sentimente si, trebuie sa cumperi chestii impreuna. Ok, poate nu cumperi o casa... dar o masina de spalat poti. La un moment dar, daca relatia este OK un timp bun (sa zicem peste 2-4 ani), poti cumpara si o casa... trebuie doar sa cunosti foarte bine persoana de langa tine. Eu in acest moment am o relatie care merge pe 4 ani si, desi nu suntem casatoriti, as cumpara un apartament pe numele ei (sa platim o rata comuna impreuna) pentru ca stiu ca daca se va intampla sa ne despartim, banii vor fi cea mai mica problema.
Raspunsul la intrebarea "trebuie sa locuiesti impreuna inainte de nunta" l-am dat: musai! - person eh
asta e parerea mea si mi-o mentin. Casatoria este legala iar la sf iei se impart bunurile, deci nu risti sa ramai chiar cu fundul gol ... cum se poate intampla in cazul concubinajului in Romania. De ex in Canada dupa un an de locuit impreuna relatia se numeste common law iar bunurile capatate impreuna se impart, deci esti protejat de lege in cazul unei despartiri
10 Mai 201208:38 - person marlenalii
Probabil pentru tine nici dupa ce te casatoresti nu e bine sa investesti pentru ca in ziua de azi nici casatoria nu-i sigura.
27 Mar 201200:15
Cred ca, casatoria e o chestie de interdependenta, cupararea de bunuri impreuna e un exemplu in aceasta directie. - person ptr ca
te folosesti temporar de tot ce e in casa, de asta nu e bine sa investesti, ptr ca nu e o situatie sigura.
27 Feb 201108:08 - person @marlenalili
de ce nu esti de acord cu investitiile comune? Doar te folosesti si tu de acele obiecte cumparate in casa, cat stai acolo, nu?
01 Feb 201112:40
Sau te refereai la alt tip de investitii? - person complet de acord
cu statul impreuna inainte de nunta, un an, doi sau cat considera fiecare. Nu sunt de acord cu orice fel de investitie la comun.
24 Ian 201120:45