beneficii ale masajului

by: moderator
7 beneficii ale masajului

Te-ai intrebat vreodata cum ar fi daca, printr-o tehnica ingenioasa, apa ar putea masa? Si cum te-ai simti? Iata raspunsul: dupa sedinta de masaj artistic (pentru ca asta ar fi "tehnica ingenioasa"), am zambit mai mult si mai larg decat de obicei. Eram rezultatul unei ore de confort maxim, iar starea mea tonica ulterioara sta marturie. Pe langa aceste efecte imediate ale masajului, el are si altele cel putin la fel de importante, terapeutice:

Reduce tensiunea musculara. Tensiunea musculara cronica reduce circulatia sangelui si pe aceea limfatica. Masajul relaxeaza muschii obositi sau contractati si ii poate stimula pe aceia slabiti.

Imbunatateste circulatia sangvina. Capacitatea de oxigenare a sangelui poate creste cu 10-15% dupa un masaj. In timpul acestuia, vasele de sange se dilata, ceea ce are un efect benefic asupra functionarii organelor interne.

Ajuta la circulatia limfatica. Limfa are un rol vital pentru sanatatea organismului, acela de a indeparta toxinele din tesuturi. Masajul stimuleaza circulatia acesteia.

Creste mobilitatea. Masajul are o actiune de stretching asupra muschilor si tesuturilor, ceea ce conduce la mentinerea elasticitatii acestora.

Echilibreaza sistemul nervos. Il linisteste sau stimuleaza, in functie de efectul dorit.

Imbunatateste starea pielii. Stimuleaza functia glandelor sebacee si sudoripare, ceea ce duce la o piele hidratata si curata.

Ajuta la functia digestiva. Masajul mareste productia de suc gastric, saliva si urina. In timpul acestuia, se intensifica producerea de azot si sare, ce are drept rezultat cresterea ratei metabolice a organismului.
 

wonderland

wonderland

super

16 Iul 2012, 16:41

multumim pentru informare