educatia la domiciliu

by: mirudraga
Se numeşte homeschooling sau educaţie liberă. Sunt oameni care au renunţat la şcoala publică, din varii motive, şi îşi educă ei înşişi copiii. În România există şi o asociaţie care militează penttru acest sistem: www.homeschooling.ro Practica este întâlnită mai mult în străinătate, la noi legea nu prea permite dar există "portiţe" de care se poate profita. Sunt curioasă să aflu dacă există persoane pe acest forum care au ales educaţia liberă pentru copiii lor. De ce aţi ales să renunţaţi la sistemul clasic de învăţământ? Cum reuşiţi să "fentaţi" sistemul? Cum vă descurcaţi în rol de educatori? Copiii învaţă un program structurat sau total aleator?
 

eva31

eva31

Nu sunt de acord cu homeschooling

03 Apr 2011, 00:48

Oamenii sunt fiinte sociale. O educatie in colectivitate asigura evolutia normala, psihica si emotionala, a copiilor. Deci, cu homeschooling nu prea sunt de acord.

eva31

eva31

Educatia la domiciliu e o mare prostie

27 Oct 2009, 00:53

Eu imi voi trimite copiii nu doar la scoala, ci si la orice curs sau activitate extrascolara pe care vor dori sa o incerce. In acest fel se descopera pe ei insisi, isi dezvolta inteligenta si afectivitatea si invata sa traiasca in colectivitate. Sunt egoisti parintii care isi priveaza fiii de acest drept. Copiii lor vor creste fara personalitate, lasi, si nu vor invata sa se descurce in viata. Nu vor avea identitate, orgoliu, inteligenta. Fetelor, nu faceti prostia sa va "inchideti" copiii in casa, doar pentru a-i proteja. Dimpotriva, lasati-i sa faca ce doresc ei, protejati-i discret daca va fi cazul si invatati-i sa faca diferenta dintre bine si rau. Asftel vor creste puternici si independenti. Iar adevarata putere e cea a mintii.