sa ma ajute cineva va rog.....
buna...am 23 ani.sunt cu prietenul meu de aproape 2 ani si am decis sa imi incep viata sexuala cu el cand stiu sigur cum sa ma feresc de o sarcina nedorita...intotdeauna am refuzat sa vb despre acest sub pt k nu gasisem nici o fata de incredere care sa imi explice...in fine...ceea ce vreau sa stiu e cum sa ma feresc de o sarcina nedorita fara sa iau anticonceptionale...in afara de folosirea"caciulitei":)de exemplu metoda calendaristica...cum se calcula ....e adevarat ca dak o fac dupa ciclu cu max 2 zile nu raman insarcinata?dar pe perioada ciclului?tin sa mentionez ca nu am un ciclu chiar regulat ...sunt luni in care imi vine la 28zile...la 29 si chiar la 30zile(de cele mai multe ori)cum as putea sa ma protejez?multumesc anticipat.
- person Recomandare Silviu Istoc
Metoda calendarului nu este sigura! Nu te juca cu viata ta, pentru ca nu are sens. Avand in vedere ca ai o relatie de doi ani, trebuie sa consulti un medic ginecolog neaparat, mai ales la varsta ta. Eu merg de cativa ani la Silviu Istoc, il gasesti la Medicover. E important sa mergi cel putin la control de rutina.
28 Ian 201518:05 - person tu decizi
nu metoda calendarului!!!se zice ca toti ginecologii/ medicii devin parinti dupa metoda asta...e f falsa si din popor...,poti incerca steriletul ,dar e plin de efecte secundare ..produce practic leziuni...cel mai sigur e o discutie cu ginecologul,iti expune posibilitatile pe care le ai in functie de organismul tau..ce ti se potriveste cel mai bine.Personal iti recomand prezervativul(desi pe multora nu le place..)te aperi de tot felu de micoze si alte BTS
26 Aug 200914:24 - person consulta un medic ginecolog
Buna Liviana!I primul rand metoda calendaristica nu este intotdeauna acea mai eficienta din pacate.Pentru inceput "caciulita", cum o numesti tu ,te va scapa nu doar de o sarcina nedorita cat si de BTS si astfel vei putea avea o viata sexuala armonioasa si sanatoasa.Cel m ai bine ar fi sa discuti cu partenerul despre ceea ce va doriti amandoi,si foarte important,consulta un medic ginecolog.El te va sfatui cel mai bine in privinta alegerii unei metode contraceptive adecvata.Succes si nu uita sa faci acest pas cand te vei simti cu adevarat pregatita!
11 Aug 200911:23
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"natura le rezolva pe toatetrebuie doar sa-i acordam incredere!"