Copiii si computerul

by: xelarent
Activitatea copiilor la computer devine periculoasa daca nu este supravegheata de parinti sau daca lipseste de moderatia.Copii sunt capabili sa stea ore in sir in fata calculatorului, uitand se sine si de tot. Neavand capacitatea oculara suficient dezvoltata pentru a putea lucra la computer, incep sa apara problemele legate de vedere (miopia de exemplu).Dar si cele psihologice, legate de comportament si atitudine (izolarea fata de ceilalalti, refugierea intr-o lume fantezista etc). Cum facem sa ne aparam copiii de aceste probleme fara a a pune interdictii?
 

cristi_iordache

cristi_iordache

echilibru

28 Mar 2011, 12:58

incercati sa le umpleti timpul micutilor cu alte activitati care sa ii atraga, in asa fel incat sa iti tineti departe de computer, dara fara ca ei sa "simta" asta.
daca ei simt ca au o interidictie, nu veti obtine nimic altceva decat efectul advers: in loc sa ii indepartati de PC, piticii vor deveni si mai dornici.

solutia este deci sa aiba un program echilibrat

ramonairina

ramonairina

copii si computerul

07 Feb 2010, 11:08

Baietelul meu are 4 ani si ma confrunt si eu cu aceeasi problema ca si voi:colculatorul.Ar accepta orice pedeapsa chiar si bataia numai sa nu ii interzic sa se joace la calculator. Incerc din rasputeri sa il stapinesc si tinind cont de sfaturile voastre sper sa reusesc.

iuliana67

iuliana67

timpul petrecut la calculator

22 Feb 2008, 10:22

eu sunt de acord cu programul de 1 h ptr copii ptr baietelul meu de 9 ani ,are program si il respecta

andreeame

andreeame

Da un exemplu bun

24 Mai 2007, 16:58

Daca ii spui copilului ca nu e bine sa stea la calculator mult timp, in schimb tu stai cu orele (chiar daca trebuie sa lucrezi) nu te va crede. Trebuie sa ii dai un exemplu. Sa ii zici ca te dor ochii dupa ce stai 20 de minute... copiii cred si imita actiunile celor mari. Asa ca incearca sa il convingi ca ii va face rau. Gaseste jocuri interesante pentru el (sunt o gramada pe piata)

regulile astea...

12 Apr 2006, 18:14

nu stiu...am un copil mai dificil. Avem reguli in casa, insa e o adevarata lupta pentru ca fetita sa le respecte. Sunt mai mereu obosita de atata vorbarie, cat ii tot explic si tot e tentata, absolut de fiecare data, sa nu respecte nici o regula, sa ma fenteze... Voi cum reusiti? Sa ne povesteasca cineva care are copii obraznicuti, ca pe mamele cu copii cuminti le inteleg ca reusesc!