Credinta intr-o alta religie

by: tish
 

radua

radua

re re credinta intr-o alta religie 2

22 Mai 2005, 11:46

Nu e vina nimanui ca s-a nascut intr-o religie a carei fondatori au vrut de fapt sa reformeze "credinta" in sensul bun, si nu sa rupa, sa desparta fractiuni, parti din "biserica".
Oricum, copii trebuie botezati! Nu lipsiti copii de aceasta taina. E foarte important. Vorbiti cu un preot.
Cand va fi copilul mare(major) bineinteles ca va alege ce vrea...atunci va raspunde el de faptele lui. Dar pana atunci raspund parintii. Asa ca, la biserica cu ei

radua

radua

re re credinta intr-o alta religie

22 Mai 2005, 11:27

cum adica "Important este sa te gindesti religia de care ai apartinut a fost aleasa de tine sau impusa de familia ta"? parinti nu impun...ei dau o educatie...rau de cei care n-au facut-o (atunci se ajunge la asemenea intrebari)
cum ai putea sa-ti alegi religia cand te-ai nascut? (atunci poti doar sa alegi intre lapte si somn...)
Cu religia e foarte simplu...exista o singura credinta - credinta in Dumnezeu. O simpla cercetare asupra istoriei poate lamuri care este credinta sau religia adevarata. La inceput a fost una. Apoi s-au despartit...restu e politica. Iar ce e in afara de asta e "apa de ploaie" sau "amagirea oamenilor".

nycgirl

nycgirl

Re

10 Mai 2005, 13:25

credinta e in Dumnezeu, nu in religie

tish

tish

07 Sep 2004, 18:46

Ba da este,folosind comparatia ta ca o frizura.O vezi pe cea noua ,iti place ceva la ea,ceva te atrage,te incita,o vei incerca numai asa de proba(te duci la bisericile apartinand religiei respective,citesti cartile sfinte ale religiei )si la sfarsit observi ca "tunsoarea" aia ti se potriveste mai mult decat cea veche si o adopti pe ea. si asta e posibil pentru ca in afara normelor impuse de biserica ,omul crede in felul lui,din 10 oameni nu vor exista 4 care sa il perceapa la fel pe D-zeu, si astfel ideile dintr-o alta religie i se pot parea mai apropiate de felul in care el vede lucrurile,sau poate mai logice.

gianna_r

gianna_r

07 Sep 2004, 18:46

Religia nu se aseamana cu nimic altceva. Nu poti afirma ca: "Am auzit de aceasta religie si am sa incerc si eu ca sunt curioasa", religia nu este de ex. o frizura- sa o schimbi cand ai chef, cand apare una noua sa o "incerci"!

La ora asta sunt in pana de idei, adica procesorul este cam slab, cam obosit!

Mai vb! Pupici

tish

tish

Credinta intr-o alta religie

07 Sep 2004, 18:46

Daca ati fi o persoana destul de credincioasa,dar la un moment dat in viata ajungeti in punctul in care de curiozitate,poate din alte motive,cunoasteti destul de aproape o alta religie.Vi s-a parut ciudata la inceput,dar aprofundand cunostiintele despre ea incepeti sa negati propria religie,dand dreptate noi religii.
Poate fi considerat ca noua credinta in noua religie ca adevarata?Merita schimbarea religiei numai ptr atata lucru?Caci in afara cuvintelor din cartile sfinte noi,normele impuse de noua religie vi se par total anapoda,tinand cont ca aproape o viata ati trait dupa alte norme,ati avut o anumita libertatea,ce va este ingradita acum sau cel putin asa o percepeti.