Alimentele toxice pentru copii

by: tasia
Cred ca un copil mic nu trebuie sa stie ce este zaharul rafinat(prajituri, bomboane,napolitane, iaurturi cu fructe) grasiminle nesanatoase(carne de porc, tot ce e prajit), sucurile din comet (mai ales cele acidulate), mezelurile(cremvustii care nu contin nici 5 % carne), produse de patiserie....etc
Spun asta pentru ca am vazut si am auzit de la dr. noastra pediatra care este si prieten a de familie, de copii cu probleme grave din cazua alimetelor "toxice" enumerate mai sus. Cum ar fi, ciclu la o fetita de 7 ani, sau copil de 2 ani cu diabet de la multe iaurturi cu fructe. Aceste iaurturi "sanatoase" cu fructe contin (E-uri, aditivi periculosi si muuult zahar)
Asa ca atentie mare...la alimentele pe care le dati copiilor vostri. Efectele "benefice" se vor vedea in timp.
 

tasia

tasia

pune fructe proaspete in iaurt

15 Oct 2008, 16:50

Larpop ia un iaurt simplu taie in el bucati de fructe si gusta-l sa vezi cum e. O sa vezi ca nu are acelasi gust ca si iaurturile din comert cu fructe. Ele au zahar si alti aditivi care dau acel gust dulce. Am o cunostinta a carei fetita de 3 ani refuza iaurtul simplu pentru ca a gustat din cel cu fructe din comert, ceea ce nu e tocmai bine. Copilul simte gustul dulce al alimetelor si le refuza pe cel acrisor, sau putin sarat. Asta e valabil si in cazul in care dai copilui prajiturele, checuri, budinci si dupa aceea te plangi ca nu mai vrea sa pape supa, legume sau carne.

lorpop

lorpop

alimente toxice

15 Oct 2008, 16:26

Sint foarte de acord. eu am o fetita de 9 luni si pina acuma nu i-am dat nimica cu zahar nici macar ceai, incerc sa o feresc cit mai mult de alimente nocive. dar sint foarte curioasa daca iaurturile de la humana sau nestle, cele cu fructe sau cereale sint sanatoase sau nu.