Cu ce inlocuim oul in alimetatzia bb
by: leardiniRE: Cu ce inlocuim oul in alimetatzia bb
Copilasul tau nu este unic - acest gen de alergie la ou apare frecvent la cei mici. Nu trebuie sa iti faci probleme. Incerci mai tarziu si ai sa vezi ca, in final, organismul lui il va accepta! Incearca cu un ousor de prepelita. Se spune ca sunt mai bune decat cele de gaina.
:D e tot ce am gasit
Cu ce inlocuim oul in alimetatzia bb
[COLOR=purple][I][B]Julian nu are voie sa mance ou, pt ca este alergic la el. Ii ies bubitze roshi pe corp si se face tot roshu in juru la gura. Asta a fst diagnosticul medicului, alergie la oua, si a zis ca pot incerca sa ii dau dupa un timp sa vad daca corpul lui accepta sau nu (zicea ca are ficatul prea sensibil si sa mai astept pana la 3 ani ... cand pot incerca din nou oua fierte, ochiuri).
In ciorbitze daca pun un singur ou nu are nimic (putzina rosheatza in juru guri), dar daca sunt 2 sau 3 oua in ciorba atunci se face tot bube.
Voi shtitzi ceva care sa aiba aceleashi vitamine ca si oul?
Multzumiri anticipate. [/B][/I][/COLOR]
Un francez consuma cam 262 de oua pe an: mult sub recordul mondial detinut de taiwanezi (358), dar mai mult decat italienii (211) sau americanii (259). De fapt, pentru fiecare dintre noi "trudeste" cate o gaina tare constiincioasa (cu o medie de 291 de oua pe an).
Oul are... ce?
Alaturi de carne, peste si lapte, oul este cel mai bun furnizor de proteine animale.
Un ou "mediu" de 55 g contine:
6,5 grame protide (acizi aminati, peptide si proteine)
6 grame lipide (dar numai in galbenus, zero lipide in albus), adica 270 mg de colesterol
saruri minerale, in special fosfor, calciu (27 mg) si fier (1,40 mg), concentrate in cea mai mare parte in galbenus
vitamine: complexul B (B1, B2, B12), indispensabil bunei functionari a sistemului nervos, vitaminele A si E, doi antioxidanti redutabili (impotriva cancerului si imbatranirii celulare) si vitamina D, necesara calcificarii oaselor (utila copiilor si tinerilor in perioada de crestere, precum si femeilor la menopauza, predispuse la osteoporoza)
Oul... are calorii?
Proteinele oului, atat de echilibrate, sunt punct de referinta pentru aprecierea calitatii si valorii nutritionale a tuturor celorlalte proteine alimentare.
Oul are o valoare nutritiva foarte ridicata la un pret foarte scazut. Partea "grasa" este bogata in lecitine, fosfatide si acizi aminati, esentiale pentru maturarea creierului fatului si copiilor. Si asta cu un aport caloric rezonabil: doar 80 kcal pe "bucata".
Este indigest?
Bogat in lipide foarte usor de digerat, fara continut de fibre si un valoros tampon al secretiei acide, oul isi "vede de drum" lejer prin stomac si intestin, exceptandu-i pe cei alergici la galbenus (rari); este recomandat in cazul ulcerelor si gastritelor (chiar in formele lor dureroase).
Si colesterolu"?
Cele 270 mg de colesterol dintr-un ou de calibru mediu (55 g) sunt aproape de cele maxim 300 mg pe zi acceptate fara nici un pericol de organismul nostru. Atentie: pentru cei cu colesterolul crescut, consumul de oua trebuie sever limitat (nu mai mult de 2 3 pe saptamana).
Cand devine periculos?
Cel mai mare risc din partea oului (exceptand faza cu colesterolul) este salmoneloza, o afectiune bacteriana severa (uneori mortala). In anii 80 s-au inregistrat intoxicatii spectaculoase in Anglia. Astazi, masurile de igiena au fost mult intarite, dar nu suntem niciodata la adapost de o contaminare accidentala. Orice consumator ar trebui sa verifice prospetimea si provenienta oualelor, pentru evitarea intoxicatiilor.
cam asta am gasit despre valoarea nutritiva a oualelor...
[color=purple][i][b]Multzumesc mult de raspuns, este ffff cuprinzator. [/b][/i][/color]
oul in alimentatie
am auzit la prietena mea aceeasi problema. Nu i-a mai dat decat la varsta de 1an si a fost ok.