Agresiunea sexuala

by: mona.monada
Oare cate femei au curajul sa isi reclame sefii sau colegii care le fac avansuri, desi acestea le-au dat de inteles ca nu sunt interesate?
 

queenbee

queenbee

Natura isi spune cuvantul

04 Sep 2007, 01:35

Va spun eu cate. FOARTE PUTINE!!Asta este situatia femeilor, si sa nu va ganditi ca doar din Romania, dimpotriva din toata lumea.Este trist ce se intampla, dar nici femeie nu pare sa aiba vreo problema cu lucrul acesta. Uneori nici macar nu bagam de seama cand cineva, in general de sex masculin, ne agreseaza;ce-i drept in unele cazuri doar verbal. Mergem pe strada si auzim in spatele nostru tot felul de onomatopee si cuvinte vulgare(unele le percep complimente).
Asa ceva se intampla si printre animale(sa nu radeti!). Urmaresc cu mare interes emisiunile de pe Animal Planet, mai ales acelea unde"actiunea" se petrece in rezervatii pt animale;poate va veti mira daca va spun ca exact despre lucrul asta comenteaza cu mare interes povestitorul.Femelele fiind mai slabe si cu firea si cu fizicul sunt deseori manipulate(poate e prea mult spus) de cei mai puternici.
fetelor sa stiti ca intotdeauna va exista spryul paralizant si tigaia din bucatarie!!Succes!:)

karinna

karinna

cred ca...

17 Aug 2007, 19:27

...prea putine femei pun capat agresiunii! asta se intampla si din cauza dezinformarii femeilor,poate din cauza ca nu vor sa isi piarda serviciul neavand alt venit sau din multe alte cauze! cred ca nr acestor femei agresate este mai mare decat banuim!in mare parte as da vina si pe lipsa de informare,orice femeie ar trebui sa stie ca nu ar trebui sa se complaca in asemena situatie!

celia

celia

firesc

06 Aug 2007, 23:02

Nu cred ca exista femeie care sa nu fi fost agresata macar intamplator pe strada sigura fiind, in toiul noptii, cand pasii ii rasunau ca ecou pana in inaltul cerului cu o ritmicitate crescuta, ca un semnal de alarma: daca se opresc "ajutati-maaaa!!!" . E prea pestrita societatea noastra ca sa te feresca de asa ceva. felul cum sa te aperi, cred ca tine de capacitatea de inspiratie a femeii pe moment, cum ii "replica" acelui agresor. Depinde de cat timp are la dispozitie pentru ai studia reactiile...trebuie sa se decida repede cum va raspunde si cum va reactiona. E posibil sa il surprinda, sa reusesca sa il faca sa o simta mai puternica decat el si sa se retraga, sau dimpotriva sa ii fie deschisa pofta de a continua ce si-a propus.
Feriti-va cat puteti de a-l lasa sa se apropie prea mult de voi. Atata timp cat reusiti sa pastrati distanta intre voi si agresor va puteti simti in siguranta.

alecsa_x

alecsa_x

din pacate...

03 Aug 2007, 23:43

...agresiunea sexuala este o problema des intalnita,exista "agresori" in scoli,la locul de munca ,pe strada... cred ca nu trebuie sa te temi in fata unei agresiuni sau sa te gandesti ca ti s-ar intampla ceva rau daca ai denunta o astfel de persoana! fireste ca este usor sa vb in necunostinta de cauza...

celia

celia

doar intrebari ???

02 Aug 2007, 22:14

...nimeni nu gaseste nici un raspuns. Cred ca fiecare dintre noi stim sa alungam acest "ghinion" cat mai departe de viata noastra. E un semn bun.
Daca cineva ne-ar povesti o asfel de intamplare, am simti o revolta care ar trezi in noi o "barbatie" care ar domina-o mult pe cea a agresorului. Ce facem insa ca sa ajutam ? Sugeram victimei sa aiba curaj sa infrunte argresorul, ceea ce pe acesta se pare ca il "atata" si mai tare. A doua zi... inca o batalie pierduta care seaca si mai mult sperantele celei ce pare sa nu mai aiba nici o scapare.

pisi

pisi

Mobbing

02 Aug 2007, 16:46

Nu doar agresiunea sexuala ar reprezenta o problema la locul de munca,ci si fenomenul de mobbing parcticat de destui.
Cum facem fata atat agresiunii sexuale,dar si mobbing-ului?
Exista banuiesc un cadru legal care ar trebui sa ne protejeze contra celor doua forme de hartuire,nu?

celia

celia

de ce le (ne) e frica ?

02 Aug 2007, 00:18

Cine ne invata cum sa ne aparam cand ne "e frica" ? Nimic din educatia noastra nu ne intareste pentru asta. Trebuie uneori sa trecem prin experiente triste si daca se poate, sa ne revenim repede si sa privim senin viata. Timpul nu ne acorda nici un rabat, faptele sunt fapte si pretul tot femeia il plateste, dobandind o TEAMA si mai mare. Cine din jurul nostru e dispus sa ne accepte cu tot ce acumulam ?

mona.monada

mona.monada

...

27 Iul 2007, 16:21

Stiu romancele cum sa reactioneze cand sunt hartuite sexual?