Altii cum pot???

by: mona.monada
am fost de curand intr-un oras din spania si aam rams surprinsa sa vad cum, chiar si in timpul spectacolelor, a concertelor, cei de la salubrizare isi fac treaba, schimba necontenit pungile din publele de gunoi, matura, spala chiar si la 1 noaptea strazile orasului pt ca a 2-a zi sa fie totul curat. Noi de ce nu putem fi ca ei? de ce dupa noi raman mereu mormane de gunoaie?
 

leo

leo

monna

15 Oct 2007, 01:19

pai legile nu sunt respectate incepand cu cel care le da.
daca cei mai puternici le-ar respecta, numai exemplul ar face pe oamenii simpli sa coopereze si nu neaparat contraventia.

leo

leo

ya_ya

15 Oct 2007, 01:17

desigur ca nu vad lucrurile bune. raul se invata mai rapid si e mai atragator. sa ne gandim doar la audienta creata de OTV cu criminalii aia la emisiune acum ceva zile. eu de fiecare data schimb canalul, dar sun sigur ca 80% privesc tampenii de astea. la care se adauga telenovele numai bune sa ii invete pe altii sa viseze si sa isi creeze o lume aparte. si multe altele. in romania se cultiva prostul gust, dupa cum spunea un autor.
si mai apoi exista si prelucrarea "ascunsa". chiar si eu cu un singur calculator as putea crea o anumita tendinta, dar studiourile mari cu tehnica ultraperformanta, care pot incifra diferite mesaje in formate audio sau video. mesajele alea nu sunt luate in seama de analizatorul vizual, dar trec f. repede in creier unde creaza bubite.

ya_ya

ya_ya

:)

13 Oct 2007, 16:17

de cele mai multe ori neciopliti sunt si oameni care au avut posibilitatea sa invete ..sa cunoasca ma mult...poate acum au un job bun si o masina frumoasa dar la semafor tot arunca tigara sau altceva pe geam...
si sincer eu cred ca de la o anumita varsta poti sa faci diferenta intre ce e bine si ce e rau si singur...chiar daca poate parintii au fost niste tarani..cum zici tu....sau poate nu au fost:)
multi sa stii ca nu au scuze...
in leg cu tv-ul....vad numai lucrurile proaste ...dar pe cele bune de ce nu le vad...?

mona.monada

mona.monada

cred ca tb amenzi

12 Oct 2007, 11:11

leo, conducatorii de care vb pot face ceva...dar nu tine de comportamentul lor. cred ca ar tb date niste legi ceva, niste amenzi usturatoare ca tot romanu' sa inteleaga ca semaforul nu e prilej de a-ti face curatenie in masina si a arunca totul pe geam, ca daca ai pofta de seminte, nu tb sa arunci cojile pe jos si ca daca nu sunt cosuri de gunoi in preagma, poti baga servetelul/ ambalajul etc si in geanta pt cateva minute....

leo

leo

pai nu trebuie dojeniti

11 Oct 2007, 14:09

nu au nici o vina. parintii la multi au fost tarani veniti ca muncitori in oras, iar altii mai tineri nu mai fac educatie de mult la scoala (dirigentia pt care se ia spor la salariu este matematica sau SF, psiholog in institutie/scoala are doar cine e norocos si cine are chef sa treaca pe acolo etc).
daca omul nu a primit educatie de nicaieri este de vina? daca toti cei pe care ii vad la televizor (conducatori, actori, vedete de orice fel) se comporta la fel si vorbesc aceleasi tampenii?
ca sa pretinzi ceva de la un om trebuie sa ii dai ceva. de unde nu e, nici d-zeu nu cere...

ya_ya

ya_ya

:)))

10 Oct 2007, 17:55

nu cred asta leo...cei mai multi nu-si stiu conducatorul pentru ca poate sunt prea misi si altii pentru ca nu-i intereseaza...
dar neciopliti sunt...
asa ca eu zic ac tot educatia are un rol important

leo

leo

situatia nu e asa de neagra

10 Oct 2007, 10:08

nu va imaginati ca romanul nu e educat. e rau-voitor. ca sa se rezolve trebuiesc 100 de oameni ca lumea la conducere. romanul copiaza f. bine conducatorul. daca ala e corect si ordonat asa va fi si 40% din populatie.

ya_ya

ya_ya

...

30 Sep 2007, 21:37

eu nu cred...sincer ma gandesc cu groaza....multi tineri dau dovada de lipsa celor 7 ani de acasa....si cand te gandesti ca or sa fie si ei parinti , exista f putine sanse sa fie diferiti copii lor...conteaza si ce spun mama si tata...
asa ca o sa mai avem mult de luptat cu nesimtirea, prostia si lipsa bunului simt