am numai probleme la serviciu

by: ellizza
Desi am terminat si o facultate anul acesta, in domeniul in care lucrez, tentaculele caracatitei din institutia unde imi desfasor activitatea, ingreuneaza tot mai mult procesul de plata conform studiilor. Nu stiu cum sa mai procedez sa pot obtine ce mi se cuvine. Am tacut prea mult si am pierdut multe sanse crezand ca se va rezolva totul de la sine, conform legilor in vigoare. Acum trebuie sa iau taurul de coarne la propriu pentru a beneficia in sfarsit de drepturile ce mi se cuvin. As vrea sa discut cu un specialist in domeniu, daca se poate acest lucru. Pot adauga mult mai multe detalii.
 

ya_ya

ya_ya

ellizza

30 Sep 2007, 00:53

Cum adica, daca suntem consierati functionari publici nu mai putem beneficia de mariri de salariu si treceri la alte trepte profesionale?
ba poti benefici de mariri si tot tacamull, soramea lucreaza in domeniu si stiu asta..primeste si mariri , primeste si sporuri de vechime...si are si sansa sa avanseze...
dar nmu ar trebui sa te surprinda...la noi in romania legile le face "partidu" si daca lucrezi in domeniul bugetar ar trebui sa inveti asta:)
pare imposibil asta intr-o tara cica europena dar asta e situatia si nu e placuta deloc.
anunta-ma ce ai rezolvat, chiar sunt curioasa....sunt si sanse sa reusesti cam 50 - 50

ellizza

ellizza

eu

08 Aug 2007, 23:03

am o vechime de 17 ani in dom bugetar, dar nu mai inteleg care este mersul normal al lucrurilor.
Cum adica, daca suntem consierati functionari publici nu mai putem beneficia de mariri de salariu si treceri la alte trepte profesionale?
Imi este tare greu sa cred asemenea lucruri... in cazul meu, fara a fi o paranoia, cred ca este numai rea vointa din partea sefei mele.

leo

leo

si...

08 Aug 2007, 10:34

daca lucrezi la stat...intri sub o alta lege care nu e compatibila cu suma de 880. esti functionar public sau functionar al administratiei publice centrale.

leo

leo

pai fetelor

08 Aug 2007, 10:32

firmele nu sunt obligate deloc sa plateasca cu 880, te pot plati si cu 390. contractul colectiv de munca nu este baza legala (asa sa nu o stie si angajatorul, aveti grija!). pana acum nici o lege sau hotarare nu l-au facut din cate stiu eu baza legala.

mona.monada

mona.monada

succes...

07 Aug 2007, 10:14

Eliza, e foarte bine ca vrei sa iti aperi drepturile. Dar, inainte de a trece la actiune, te sfatuiesc sa citesti cu atentie legea - exista multe "portite" pt angajatori. De ex, firmele nu sunt obligate sa plateasca cu 880 de lei pe toti angajatii cu studii superioare, ci numai pe aceia angajati pe posturi pt care se cer studii superioare...

succes!