C parere aveti despre programul

by: katy
In ultimul timp am auzit mult vorbindu-se despre programul au-pair. Voi c credeti? V atzi incumeta in asa ceva... p mine m-ar tenta, dar totusi am unele retineri ! A avut cineva vreo experienta de genul acesta?
 

camy

camy

Au-Pair

13 Ian 2006, 09:55

Draga Caty,
Eu mi-am cumparat de la cineva un formular pe care trebea sa il coplectez cu datele despre mine despre cea ce imi place sa fac, de cati copii vreau sa am grija si ce varsta etc...
Acest formular l-am trimis la o firma direct in germania si nu in romania pentru ca cu firma din ro am luat si eu o data teapa.
Greu mi-a fost la inceput pentru ca nu stiam limba germana dect foarte foarte putin dar dupa ce am invatato nu mi-a fost greu deloc.
Nu am inteles ce vrei sa spui cu faptul daca poti sa urmezi niste cursuri sau chiar sa faci o facultate.
in timpul tau liber poti face cea ce vrei
iar sa studiezi poti doar daca sti limba germana si numai daca iti aproba statul german(este ceva mai complicat dar nu imposibil)
Sper sa te fi putut ajuta iar daca mai intrebari scriemi o poti face chiar si pe adresa mea de e-mail (camy_giorgiana@yahoo.de)
Despre faptul cum poti face ca sa ajungi acolo am sa iti povestesc altadata
CAMY

katy

katy

:)

12 Ian 2006, 15:11

Sunt curioasa cum ai plecat acolo? Prin vreo firma care se ocupa cu recrutarea familiile? Apoi, daca vreau akolo pot sa urmez niste cursuri sau poate chiar o faculatate? Ti a fost greu cu copii aia? Dar cu familia? EU sunt f sociabila si am mai participat la un proiect in care am inv 6 sapt in Franta si m am inteles super bine cu familia, au si venit acasa la mine :)... Cu toate campaniile astea impotriva traficului de fiinte umane am ajuns sa fiu f susceptibila in ceea c priveste anunturile gasite :)... Cam multe intrebari. Sper sa am poti ajuta, pt ca sincer am nevoie mareeee.... :(.... Msik :):P

camy

camy

Au-pair

12 Ian 2006, 13:39

Eu am fost acum 4 ani pe o perioada de un an de zile ca Au-pair in germania. Ce inseamna Au-pair a decris Caty foarte frumos. Cea ce trebuie sa faci si prezul vareaza de la o familie la alta dar toate acestea sant scrise in contractul pe care o sa il inchei cu familia respectiva.
Si eu am avut retineri inaite de a pleca dar sa stiti ca nu regret deloc pasul facut. Afost o experienta foarte frumasa si totodata folositoare.
nu stiu exact ce doriti voi sa aflati asa ca daca mai aveti intrebari nu ezitati sa ma intrebati
CAMY

katy

katy

:)

08 Ian 2006, 23:43

"Au-pair" consta in faptul ca ai dreptul sa petreci intre 3-24 luni intr-o familie din U.E. si S.U.A. Indatorile tale sunt de a avea grija de copii (sa-i duci la scoala, sa-i iei de la scoala, eventual sa-i ajuti la teme si sa te joci cu el), apoi sa faci putin si menajul, cam 4 ore p zi :)... apoi, ai dreptul la o zi libera plus ca primesti bani de buzunar (in U.k guvernul a impus limita d 55 lire, dar poti obtine si mai mult, depinde, iar in Europa in general intre 60-100 euro p luna), iar la 6 luni ai dreptul la o vacanta de o saptamana platita de "familie". Varsta de participare este intre 18 - 27 ani(maxima difera in general de preferintele familiei). Eu am gasit mai multe informatii p www.aupair.as.ro...


Chiar mi-ash dori sa ma duc, strang bani pt facultate... si castig multa experienta, dar totusi ceva ma impiedica :))...