cum sa ne mentinem increderea in noi

by: punctulpei
"Ma intreb si va intreb de ce in foarte multe cazuri ni se intampla lucruri de care sa ne fie greu sau jena sa ne aducem aminte.

Ar trebui sa nu mai fim atat de consecventi si de minutiosi privitor la ceea ce ni se intampla in fiecare zi. Poate ar fi mai bine sa lasam sa mai treaca putin si de la noi, sa mai vina rezolvarea la problemele noastre si de la sine... CINE STIE - poate asta este solutia."

Ceea ce am observat este ca se poate uita foarte usor ceva murdar din trecut daca se repeta pana devine un obicei banal sau daca se face ceva si mai murdar. Trebuie sa recunoastem ca nu exista nici o metoda sa ne albim constiinta sau sufletul daca vreti, dupa ce am murdarit-o. Aceasta murdarie o ducem cu noi pana la sfarsit.
 

pisi

pisi

Un sut in dos

01 Dec 2006, 12:09

reprezinta un pas inainte,asa privesc si eu lucrurile.
Sunt de parere ca din greseli invatam,uneori mai greu,alteori cu foarte multa usurinta.

punctulpei

punctulpei

precizare

01 Dec 2006, 12:02

Eu nu vorbesc despre persoanele perfectioniste. Nu ma refer nici la greselile personale, care ne afecteaza perioade lungi si facem orice sa le uitam, pentru ca sunt jenante si nu putem sa aratam pe nimeni cu degetul. Din pacate nu suntem invatati de mici sa privim esecurile de moment ca pe oportunitati pentru a progresa. Ma refer la faptele murdare pe care le facem voluntar si pe care le repetam si pe care, desi uneori avem scurte momente de luciditate cand le regretam, le repetam cu o inversunare calculata indreptata impotriva propriei persoane sau impotriva celor care chiar ne iubesc sau ne respecta.

addy

addy

Sa fim seriosi

12 Sep 2006, 10:34

Omul mai si greseste in viata. Nimeni nu are cum sa fie perfect pana la capat. Important este sa ne asumam esecurile si sa invatam ceva din ele, pentru a nu mai repeta anumite greseli.

Fireste ca unele lucruri ne raman intiparite toata viata, insa trebuie sa avem puterea sa trecem peste ele si sa privim inainte.