Cum sa penalizezi un subaltern?

by: blonda
Am si eu o problema: de curand am fost nevoita sa avansez pe cineva si de atunci unul din colegi este continuu nemultumit. Asta nu ar fi o problema, dar a inceput sa isi ia pauze fara sa anunte, sau sa isi ia concediu medical, daca nu are chef sa vina la lucru. Pana acum am incercat sa-i ascund sefului aceste lucruri in speranta ca se va linisti, dar nu mai pot lasa lucrurile sa continue asa.
Ce masuri ar trebui sa iau? Nu as vrea nici sa incepem un razboi, pentru ca ne intelegeam bine inainte.
 

dr_psy

dr_psy

Penalizeaza-l!

08 Apr 2007, 20:29

Pentru Dumnezeu: se stie ca unul urca, altul asteapta la rand. Nu lasa situatiA SA SE CRONICIZEZE! Spune-i sincer ca urmeaza penalizarea.

roughrastaa

roughrastaa

Manageriatul..

21 Ian 2007, 22:48

Pana la urma ,toti suntem subiectivi. Tu l-ai promovat pe respectivul pentru ca asa ai crezut de cuviinta. Dar ,l-ai evaluat corect? Vei spune ca da...totusi ,poate ,esti..subiectiva! Deci : el este de vina. Cu totii ne gasim scuze pentru ca nu dam randament ,si atunci cand muncim bine avem impresia ca numai noi o facem...Eu cred ca trebuie sa iti sustii promovatul ,si sa ii bagi mintile in cap celuilalt...cum crezi de cuviinta

ligia

ligia

parerea mea

17 Ian 2007, 16:13

E ca o explicatie se gaseste pentru orice. Chiar daca cel promovat e diferit de cel merituos, se poate merge pe justificari de genul: experienta mai mare in firma, studii superioare in domeniu etc. Pana la urma fiecare are motivatia lui: un om trebuie promovat pentru a-i creste eficienta, altuia trebuie sa-i maresti salariu, altuia sa-i dai mai multe responsabilitati.

leo

leo

alex_t

17 Ian 2007, 14:47

si daca el este cel neindreptatit? daca el este cel care a lucrat zi de zi si s-a implicat, iar altul a fost promovoat pentru ca a avut o relatie mai buna?
cum ii explici alegerea ta?

alex_t

alex_t

comunicarea

17 Ian 2007, 13:46

Probabil se manifesta asa pentru ca s-a simtit nedreptatit cand alt coleg a fost avansat. Poate daca ai sta de vorba cu el sa-i explici situatia si de ce alegerea ta a fost sa nu fie el avansat, lucrurile vor sta altfel. Atata timp cat nu vorbesti cu el, poate gandi ceea ce doreste.

Nu cred ca e o idee buna nici sa-l lasi sa-ti submineze autoritatea si sa-l acoperi. Pe termen lung nu va functiona.

boltye

boltye

Cum sa penalizezi un subaltern?

14 Ian 2007, 22:23

Eu cred ca cel mai indicat ar fi sa stai de vorba cu acel coleg, sa afli ce il nemultumeste cu adevarat.Probabil plecarile lui nu au legatura cu acea avansare, dar oricum o conversatie cu el poate te-ar ajuta sa vezi ce nemultumiri are.

leo

leo

uite ce as face eu

17 Dec 2006, 17:23

as vorbi linistit, i-as promite ca pe viitor ma voi ingriji si de el etc.
daca continua l-as "penaliza" la fiecare miscare: mai mult de lucru, il trimit sa refaca o adresa pana este total corecta 1) ii indic greselile una cate una, 2) il pun sa refaca adresa pentru ca a scris inainte numele si dup-aia prenumele sau vice-versa, 3) il pun sa mai refaca daca nu a scris adresa de e-mail a firmei etc. il urmez la fiecare pas si il joc pe degete.

penalizarile materiale si de alta natura decat avertismentele nescrise mi se par inumane pentru ca ataca persoana mai mult decat trebuie. nu as recurge

cristi

cristi

da ,sunt de acord cu ea

15 Dec 2006, 18:40

Dar ,eu cred ca ar fi foarte bine ,daca ai incerca o apropiere personala. Adica : un ton al vocii mai scazut ,mai cald. Incearca sa nu ii pari o sefa ,fata de care el isi calculeaza cuvintele. Eventual ,daca tipul are masina ,roaga-l sa te duca undeva ,si vorbeste cu el in masina...oricum ,itr-un loc in care el sa nu te simta ca pe un superior ,si sa isi poata da drumul la ganduri...cred..

hedonista

hedonista

...

12 Dec 2006, 10:13

eu cred ca cel mai bine ar fi sa aveti o discutie intrew patru ochi si sa afli exact care este cauza acestui comportament.Banuiesc ca aveti un regulament de ordine interioara pe care l au semnat toti angajatii, deci ar fi o idee bune sa stabiliti clar o pauza.
La mine la birou a fost o astfel de criza..toata lumea isi lua pauza cand avea chef si s a hotarat sa avem la pranz o pauza de masa de o ora, dar masa dureaza cam 30-40min maxim.
Trebuie privita situatia si din alt punct de vedere..Poate acea persoana considera ca merita mai mult avansarea...cine stie..cel mai bine este sa aveti o discutie si sa l/o intrebi care este problema, ce nemultumiri are si ce are de gand sa faca in continuare..
Succes!