Despre natalitate

by: pisi
Se pare ca suntem martorii unui fenomen ingrijorator, atat in Romania, cat si in lume ! Din ce in ce mai putini copii vin pe lume !
Situatia este pur si simplu dramatica ! Nu mai tarziu decat ieri am aflat ca Germania e tara cu natalitatea cea mai scazuta din Europa , fenomen vazut cu mari ingrijorare de catre oamenii de stiinta si clasa politica !
Dupa calculele specialistilor, daca se va continua in acelasi ritm, prin 2300, populatia Germaniei se va stinge total ! Aceeasi specialisti se asteapta la un haos total in sistemul social !
Toti vorbesc de acelasi lucru, natalitatea a scazut aproape peste tot in lume, dar de ce nu vorbeste nimeni despre cauzele care au dus la acest lucru ?
Haideti ca inceputul il fac eu in ceea ce priveste explicatiile acestui fenomen : pur si simplu este f costisitor, intretinerea si educarea unui copil , sistemul financiar e la pamant in aceasta privinta, multe familii care au copii, nu sunt sprijinite financiar destul, din contra cele care indraznesc sa fie mame, au un viitor profesional destul de sumbru in fata, si trebuie sa se lupte din greu pt drepturile lor ! Pur si simplu, statul nu sprijina suficient familiile cu copii sau pe cei care isi cresc singurii copii, dar in schimb vrem crestere demografica !
Mai este si problema emanciparii femeilor din ultimii decenii,factor care si-a adus si el o contributie importanta la acest capitol! Femeile au inceput sa puna pe primul plan cariera si abia mai tarziu, aleg sa devina mame !
Voi ce parere aveti legat de acest fenomen ? Credeti ca sunteti suficient de mult sprijinite de catre stat sau societate in aceasta privinta, a maternitatii si cresterii si educarii unui copil ?
Multumesc pt opiniile voastre !
 

sabina11

sabina11

Re

01 Iul 2007, 00:52

Nu te sprijina nimeni. Doar tu te poti sprijini.
De ce sa ai copil daca nu ai situatia materiala pt. ai oferi un vitor?
Si daca vrei sa ii oferi o situtie buna, cand mai vei avea timp sa te ocupi de educarea lui?

Si ce are scumpa mea, emanciparea cu copii?
Are gradul de inteligenta. Noi femeile am devenit constiente de responsabilitatea legata de copii. De ex Germania numai imbecilele somere mai fac multi copii.( Si bineteles ministra familiei, a carei familie afost si e bogata, si a carei tata ia pus cariera politica pe tava) Arata cate minte au. Si asta nu insemna ca nu sunt emancipate...

pisi

pisi

Rectificare

15 Mar 2006, 22:53

La nivel mondial nemtii sunt pe ultimul la loc la capitolul natalitate, si nu pe plan european, cum gresit am mentionat mai devreme !
Scuze !