Cine este modelul tau in viata?

by: moderator
Profesori, figuri faimoase si eroi din copilarie, precum pompierii, sunt adesea priviti cu admiratie si considerati surse de insipratie si de motivatie personala pentru multi dintre noi.

Poti sa identifici cel putin o persoana care simti ca te incurajeaza sa avansezi in viata, sa fii o persoana mai buna, si sa contribui in mod pozitiv la dezvoltarea lumii in care traiesti?

Ai un model sau mai multe in viata? Dar tu, esti eroul altora? Esti propriul tau erou? Ce trebuie sa schimbi ca sa devii?
 

cristia

cristia

Martha Bibescu

31 Aug 2009, 22:09

Inca din copilarie socializam, ne formam deprinderile si trasaturile de comportament mai ales prin imitatie. Preluam inconstient gesturile, vocabularul, comportamentul celor din jur, dar adevaratele modele sunt cele pe care le selectam constient, le admiram, ne inspira actiunile sau modul de viata. Nu numai din greselile altora putem invata, ci si din reusitele lor.

O admir pe Martha Bibescu, ii admir viata, stilul, rafinamentul, felul in care a reusit - fara a-si limita prezenta - sa-si pastreze doza de mister. Pentru mine, Martha Bibescu reprezinta un spirit liber si asta admir cel mai mult.

Daca sunt eroul altora? Pot sa spun doar ca nu s-a "laudat" nimeni cu asta pana acum. :) Cert este ca nu ma ridic nici la nivelul pretentiilor mele si consider ca necesit retusuri majore.

alexandras

alexandras

:)

24 Iul 2009, 10:33

Foarte buna intrebarea. Imi amintesc ca in clasa a 10 am fos tintrebata acelasi, nu doar eu toiata clasa, si aproape toate fetele au raspuns ca mama.

Si cred ca da s-au gandit ca mamele lor ar fi mandre sa aude as aceva, dar eu nu puteam sa ma mint poe mine si pe toti din jur spunand acelasi lucru.

Acum ca am scos-o pe mami din peisaj nu ramane decat sa ma gandesc la altcineva...hmmm.

Nu cred ca am asa ceva, un model..sincer. Mi-a placut sa ma educ singura, sa-mi caut muzica si cartile singura, sa raspund oamenilor dupa cum mi-a placut si cum am crezut. si as putea spune ca eu sunt modelul meu :)). N-as vrea sa fiu modelul nimanui da r cred ca atunci cand dam sfaturi cuiva si o facem destul de subietiv incercam sa devenim putin modelul altcuiva.

evit sa dau sfaturi...