De ce forumuri?

by: pajura
Care credeti ca este "utilitatea", rezonanta sociala a unor astfel de forumuri, in afara unor eventuale beneficii psihologice la nivel individual? Au ele vreun efect la nivel macro, daca tinem seama ca la ele participa un segment relativ redus si - fara intentia de a ofensa - nereprezentativ al societatii?
 

pajura

pajura

Pisi bun

09 Iul 2008, 18:36

Stiu ca nu sunt, cel putin nu cat mi-as fi dorit sa fiu. Dar constientizez acest fapt si fac eforturi sa-mi depasesc suficienta.
Iar pentru linistea ta: unica motivatie pentru care am intrat si inca sunt aici este un .

punctulpei

punctulpei

pisi

08 Iul 2008, 14:22

Buna Pisi!
Chiar ma intrebam unde esti...
M-am linistit.

O clipa ma gandeam cum procedam in copilarie. Atunci era suficient sa propun cuiva sa facem pace si era ok. Imi pare rau ca adultii pierd obiceiurile bune din copilarie. Ce frumos era!

pisi

pisi

mai, pajuro,

08 Iul 2008, 12:44

daca crezi ca bubui de inteligenta(impreuna cu amicul tau, punctul) de ce nu va carati voi de pe forumul oamenilor cu IQ mic?

te crezi inteligent, dar nu esti, dragule!

reactia ta la mesajul luminitei e o dovada in acest sens.

pajura

pajura

Erata

07 Iul 2008, 19:00

Nu cumva esti la apus, mai luminita?

pajura

pajura

Rasarit de soare in palma

07 Iul 2008, 18:55

Sensibilitatea doamnei/domnisoare si bunele maniere ale lumii sclipitoare cu care se mandreste,se metamorfozeaza brusc si .... in absenta controlului (si la adapostul netului)se releva adevarata personalitate si educatie: scuipa.
PunctulpeI, cu abilitatea generata de o inteligenta mult peste medie (cel putin a forumului), a exemplificat excelent.
Draga luminita, ne cam confunzi (ceea ce ma onoreaza neasteptat), nu mi-am manifestat antipatia fata de nimeni pe acest forum!

punctulpei

punctulpei

luminitzz@

06 Iul 2008, 20:49

trebuie sa recunosti ca ai exagerat. Chiar daca nu recunosti, tot ai exagerat. Astazi am reintrat in Romania si am vazut intr-o benzinarie supraaglomerata o scena socanta. Cineva a indraznit sa nu plateasca in pas alergator combustibilul, fapt care a iritat imediat pe "urmatorul". Dupa masina decapotabila alba (si eu imi dresc una) si hainele de pe el era clar supermandru de viata pe care o duce. L-a impins de fata cu fetita care a inceput sa planga etc etc Atunci mai multe alte persoane i-au sugerat "sa il omoare" pe "criminal". S-a facut repede nevazut. Cam la atat a rezistat "stralucirea sa".

punctulpei

punctulpei

pajura

06 Iul 2008, 20:39

pajura
m-ai surprins placut. comunicarea prin internet a facut posibila si comunicarea intre oameni fara abilitati de comunicare (lipsiti in educatia lor de ceea ce consolideaza inteligenta sociala). Culmea este ca educatia ramane in continuare mutilata, desi in majoritatea lor, joburilor bine platite necesita din start abilitati de comunicare. Pe internet nu conteaza comunicarea extrasenzoriala. Nu as spune deci frustrati si ascunsi ci mai curand oameni lipsiti de oportunitati de comunicare suficiente face to face. Majoritatea sunt oameni simpli.
Apoi, comunicarea pe internet nici macar nu necesita o precizie foarte mare a afirmatiilor. Este lejer. Numai sa ai timp.

pajura

25 Iun 2008, 23:11

frustrat esti tu ! ai vrea tu sa ai o viata asemanatoare cu a mea sau a colegei de forum pe care ai zis ca n-o suporti...si asta e cam ultimul mesj pe care il stric pe tine..nu meriti nici macar saliva noastra "a frustratilor " sa te atinga

pajura

pajura

Autoraspuns

28 Feb 2008, 00:38

Studiindu-va si studiindu-ma am gasit raspunsul (valabil exclusiv pentru acest forum, el reprezentand obiectul meu de studiu): forumurile sunt necesare pentru oameni frustrati si ascunsi, incapabili de o comunicare si exprimare directa, care nu se pot face ascultati in viata reala si simt nevoia unor confirmari vis-a-vis de ideile cu pretentii pe care le emit (evident mai sunt si rare exceptii!).
Cu bine!

punctulpei

punctulpei

pajura

13 Nov 2007, 08:26

1.ai dreptate. mi-am identificat si eu greseala de a generaliza. O sa tin seama de sfatul tau de a trata separat de la persoana la persoana.
2.Acum pot sa spun ca pentru o persoana, ca nu o plac pe Pisi si ca nici nu este nevoie sa o plac.
3.Dupa cum spuneam si spuneai: in general timp pierdut si discutii sterile.
Cu bine!

pajura

pajura

Fara titlu

12 Nov 2007, 23:20

Mesajul anterior este adresat celor care au aceasta tendinta de a judeca (inclusiv mie care ... va judec pe voi ca-i judecati pe altii...)

pajura

pajura

Dreptul la judecata

12 Nov 2007, 23:00

Sunt teribil de invidios (era sa zic invidioasa!!!) pe voi ca aveti atata timp... Mai devreme sau mai tarziu toate aceste discutii se vor dovedi sterile.
In general, in mod firesc, judecam oamenii dupa experientele traite si modul nostru de a gandi si ne grabim sa catalogam si sa generalizam. Iti trebuie multa disponibilitate (sufleteasca si spirituala) sa abordezi fiecare individ ca pe o alta entitate, un 'teritoriu' necunoscut, prilej de a descoperi - de ce nu?- 'comori'. Greseala fundamentala este ca nu ne multumim sa ii analizam pe ceilalti, ci ne repezim sa-i judecam!Cu ce drept?

punctulpei

punctulpei

special pentru pisi

12 Nov 2007, 21:30

pisi, esti prototipul omului intrigant, cu care daca nu te pui bine te va sapa pana te va termina. Aici nu ai ce sapa. Se cheama internet. Am intalnit peste tot oameni ca tine. Nici eu nu te plac. Deloc. Nu incerca sa imi dai lectii, pentru ca te depaseste. Incearca sa pastrezi tonul neutru pentru un forum.

pisi

pisi

punctul,

12 Nov 2007, 15:32

stii ce nu-mi place mie la tine, ca tu consideri ca femeile sunt usuratice, incapbile sa fie fidele, incapabile sa-si creasca copiii, incabile sa-si duca existenta independent de prezenta permanenta in viata lor a unui barbat etc.

Tu chiar nu intelegi ca nu toti oamenii sunt o apa si-un pamant, ca exista oameni printre oameni, ca femeile nu sunt animale si avem si noi acelasi drepturi ca si barbatii, de a studia si de a lucra, ca ne dorim sa fim respectate si ca ne dorim ca, din moment ce traim intr-un partneriat, jumatatea noastra este datoare sa imparta responsabilitatile cu noi, inclusiv educatia copilului?

Pricepi, vremurile s-au schimbat, femeilor li s-a oferit sansa in ultimii zeci de ani sa arate ca si ele sunt capabile sa-si duca propria lor viata, ca pot face 1001 de lucruri si fara ajutorul unui barbat, femeile s-au saturat sa tot auda sau sa citeasca tampenii moraliste si discriminatoare la adresa lor.

Ai priceput, e o lipsa de respect atitudinea ta la adresa femeilor. Ti-am scris acest mesaj pt ca te urmaresc de ceva timp si te citesc si sincer m-am saturat de mesajele tale discriminatorii si arogante.

punctulpei

punctulpei

pisi

12 Nov 2007, 10:17

Pisi, chiar vrei sa parcurgi tot dictionarul? Motivul pentru care intru in special pe acest forum l-am mai scris. Incerc sa inteleg natura umana. Am gresit, m-am trezit mai tarziu, dar am inteles ca greselile mele nu au fost numai din vina mea, ci ca fac parte din educatia generala. Mi-am schimbat ocupatia, locul de munca, obiceiurile, aproape tot pentru a putea intelege. Nu sunt de acord sa ma fac ca nu s-a intamplat nimic si sa trec mai departe. Este dreptul meu. Partea proasta este ca eu sunt al dracului de perseverent.

pisi

pisi

ok, punctule,

11 Nov 2007, 15:27

atunci de ce ne citesti, de ce esti activ pe acest forum, de ce te mai obosesti sa ne scrii mesaje extremiste?

punctulpei

punctulpei

pajura

11 Nov 2007, 11:15

in general este timp pierdut.

pisi

pisi

Faptul

07 Nov 2007, 13:28

ca oamenii iti citesc ideile, conteaza foarte mult. Ideile pot misca societatea, daca sunt propagate de la individ la individ.

Mai este si factorul comunicare: stai de vorba cu tot felul de oameni, afli si alte puncte de vedere decat cele personale sau din cercul familiei sau de prieteni, remarci alte tipuri de comportamente decat ceea ce vezi zi de zi.

Pe mine, forumul m-a ajutat foarte mult sa inteleg foarte multe despre oameni, despre relatiile dintre oameni, de ce aleg sau refuza un comportament sau altul, m-au ajutat sa vad lucrurile si dintr-o alta perspectiva, m-au facut sa-mi pun intrebari si sa ajung la niste concluzii la care nu ma gandisem pana atunci.

In viata reala, oamenii poarta de obicei masti, de aceea mi se pare interesant sa-i vad si cunosc dincolo de acele masti impuse de societate.