Ce gatim azi?

by: theodora
 

puciu

puciu

RE: Ce gatim azi?

08 Nov 2004, 15:17

M-ati innebunit cu retele voastre! Cum ajung la mama acasa, cum le incerc!
Eu am reteta pe care o fac foarte repede prin casele amicilor mei: iau de la market niste file de hering sau sardina afumate (le gasesti in pungi de plastic, ambalate de fabrica), le tai bucatele de circa 4x5 cm (daca tai mai mici se strivesc la fiert) si le arunc intr-un sos alb unde cantitatea de smantana abunda. Folosesc din cea cu 12% de la Danone. Sosul - o lingura de faina o calesc in 2 linguri de unt pus la incins in tigaie. Adaug apa pana se omogenizeaza bine si apoi smantana si o las sa dea intr-un clocot. Umbla repede ca altfel ramai cu cocoloase in tigaie! Dupa ce a dat in fiert il dai deoparte.
Separat fierb in apa clocotita cu sare, paste ,,fusili" cele care seamana cu niste tuburi (absorb uniform sosurile), au nr. 2 sau 3 pe pachet. Daca cumpar Barilla nu mai trebuie sa le spal cu apa excesul de amidon pentru ca nu au!
Se pun pe masa, pastele intr-un castron si ciulamaua de peste in alt castron. Fiecare isi ia cate paste vrea, isi toarna cu polonicul ciulama peste paste si presara parmezan ras.
Repede, rapid si eficient. Si intotdeauna la indemana. Produsele respective le gasesti in majoritatea market-urilor.

georgiana

georgiana

RE: Ce gatim azi?

23 Oct 2004, 00:41

Buna eu sunt mai noua pe aici,iar in legatura cu gatitul nu ma pricep as vrea sa invat pt atunci cand ma voi marita:)sa nu-mi las sotul sa moara de foame,dar as incepe cu ceva usor si cu timpul retete mai grele totusi sa o iau cu usurelul:))

adelam

adelam

Pizza acasa? Un deliciu!

07 Sep 2004, 18:45

Am facut "imprudenta" sa intru pe acest forum si mi s-a facut o pofta nebuna de pizza...

Am mancat si eu pizza facuta in restaurant, pizzerie sau pe unde se mai face.
Dar, dupa parerea mea (mai bine zis gustul meu si al sotului) pizza ca aceea pe care o fac eu acasa, nu am mancat niciunde.

Deja ma gandesc cand sa-mi fac timp pentru doua portii, ca prea mi s-a facut pofta!

Ce bunataturi de sezon gatiti voi?
Adela M.

anda-mariana

anda-mariana

Re: Re: ce gatim azi?

07 Sep 2004, 18:45

[QUOTE][i]Originally posted by alicia [/i]
[B]multumesc mult,am sa incerc reteta cu pastele! esti o draguta, credeam ca nimeni nu o sa.mi mai raspunda:D
o zi buna! [/B][/QUOTE]

alicia, te invit pe forum la [url]www.eva.ro[/url] suntem numai fete discutam despre orice. Acolo gasesti tot ce vrei, suntem online tot timpul, ok.
Eu sunt maricica.

alicia

alicia

Re: ce gatim azi?

07 Sep 2004, 18:45

multumesc mult,am sa incerc reteta cu pastele! esti o draguta, credeam ca nimeni nu o sa.mi mai raspunda:D
o zi buna!

anda-mariana

anda-mariana

ce gatim azi?

07 Sep 2004, 18:45

[QUOTE][i]Originally posted by alicia [/i]
[B]salut, sunt noua...si nici nu prea ma descurc cu calculatorul!:(
as vrea si eu cateva retete f usoare, nu am facut asta in viata mea, si acum tre sa o fac, sunt la prietenul meu, in alta tara, si cam mai tre sa si mancam, am tot incercat eu cate ceva, dar nu mai am idei!
ma intereseaza in special pastele...
multam:) [/B][/QUOTE] e




Alicia, iti dau eu o reteta usoara cu paste.

Bacon sau costita afumata, unt, 1-2 cepe, ardei iute, pasta de tomate si smantana.
Se fierb pastele cu sare (orice fel de paste poti sa faci si cu taitei de casa) cand sunt fierte le treci peste un jet de apa rece.
Baconul se taie foarte mic si se prajeste cu ceapa in unt cand sunt calite pui 1-2 linguri pasta de tomate ardeiul taiat feliute si smantana, dupa ce obtii sosul il torni peste paste. Poti sa pui pe deasupra cascaval si smantana.
anemona
Pofta buna!

anda-mariana

anda-mariana

07 Sep 2004, 18:45

Buna, eu aseara am facut saramura de peste, va scriu si voua reteta, ok.

2-3 rosii se coc pe gratar, decojite si pasate se pun peste peste, usturoi, ardei iute si patrunjel, dupa gust. Se fierbe apa si se toarna peste saramura. Asta-i tot.
Pofta buna!

alicia

alicia

07 Sep 2004, 18:45

salut, sunt noua...si nici nu prea ma descurc cu calculatorul!:(
as vrea si eu cateva retete f usoare, nu am facut asta in viata mea, si acum tre sa o fac, sunt la prietenul meu, in alta tara, si cam mai tre sa si mancam, am tot incercat eu cate ceva, dar nu mai am idei!
ma intereseaza in special pastele...
multam:)

arlekyn

arlekyn

Tortilas

07 Sep 2004, 18:45

[QUOTE][i]Originally posted by Theodora [/i]
[B]O.K. se pare ca sint singura care gateste intesiv pe aici,asa ca o sa va raportez zilnic ce gatesc,doar doar o sa i-mi urmati pasii!!!

Nu am gatit inca,trebuie sa pun gemenii la culcare,dar azi mi-a venit sa fac CANNELLONI cu umplutura de carne de curcan tocata,dovlecei taiati marunt si sos de rosii,pe deasupra cu cascaval ras,cind e aproape gata!
Nu exista nicaieri reteta,mi-a venit asa din senin.
Rosiile si ardeii de ieri au iesit un deliciu si gemeii ca si noi ne-am lins pe bot!
Va spun maine cum mi-au iesit CANNELLONI,CE EXACT AM FACUT SI DACA VREA CINEVA "RETETA" MEA CERETI-O!!! [/B][/QUOTE]

Ai incercat cu clatitele tortilas?...

Orice cannelloni au o umplutura diversa si un sos adaptat, pe baza de brinza-cascaval...

Tortilas sunt clatite din malai, mexicane, care se umple fie cald fie rece, cu salsa...

Umpluturi calde se pot face din carne de peste cu legume si verdeturi, din pui sau vaca sau porc etc

Cele reci, din (obligatoriu): coaja de rosie, ceapa dulce, jalapenno iute, zeama de lamaie verde, condimente si cilantro (frunze verzi de coreandru) la care adugi fie mezeluri juliene sau carne rece si totul se impacheteaza si apoi se pune la gratar citeva minute...:)

Ale tale, de inspiratie italiana, trebuie sa le faci si un pic de sos alb in care pui multa mozzarella si cascavaluri, dar si un sos rosu, tomat, cu usturoi si basil...:)

arlekyn

arlekyn

07 Sep 2004, 18:45

[QUOTE][i]Originally posted by Theodora [/i]
[B]Azi voi face rosii si ardei umpluti,fara carne!
Si pentru ca m-am sculat cu chef,o sa fac si un keik cu ciocolata,am pus undeva reteta pe forum!!!
Rosiile dupa ce le goliti de miez,puneti-l in blender si sosul obtinut puneti-l in orez,la fiert,in loc de apa.
Si intre rosii si ardei taiati felii groase de cartofi si asezati-le ca sa nu se strice aspectul rosiilor.
Daca va place,puneti si putin usturoi!
Pofta buna! [/B][/QUOTE]

Incearca ardei umpluti cu mozzarella. I-am facut ieri...!:)

1/ ardei lungi capia, ceapa, verdeturi, condimente, pesmet, ou, faina;

2/ coci ardeii si cureti de seminte, apoi faci o farsa din ceapa si verdeturi etc prin care tavalesti brinza bastoane si umpli ardeii;

3/ dai totul prin faina, ou si pesmet sau parmezan si prajesti in ilei de masline sau la cuptor, pe tava acoperita cu hirtie cerata.

Se servesc cu sos de frisca lichida sau smintina, un vin demisec sau rosu...:)

arlekyn

arlekyn

Ciuperci umplute

07 Sep 2004, 18:45

[QUOTE][i]Originally posted by misha [/i]
[B]Eu nu stiu pentru ce postez, pentru ca nu prea sunt o mancacioasa, dar cand merg la mama imi place sa mananc (si ea draguta imi face foarte des), ciuperci umplute, deja imi ploua in gura.
Nu stiu exact cum se fac, insa stiu ca ciupercile se curata, toaca coditele le amesteca cu carne tocata si cascaval ras, se condimenteaza dupa gust, cu compozitia umple palarioarele ciupercilor si le aseaza intr-o tava. Adauga apa si puti ulei, poate putina vegeta si se lasa la foc mediu.
Sunt un delicu.

Iar azi mancam in oras pentru ca vrem sa iesim la un film si pe urma sa mancam undeva. [/B][/QUOTE]

Adevarat, cam asa se fac, dar eu folosesc:
1/ carne de cirnati, sau mici amestecata cu restul si verdeturi, prefer marar sau busuioc sau leustean care la cuptor dau un gust deosebit;
2/ nu folosesc piperuri ci ardei iute, jalapenno sau tabasco;
3/ nu se pune apa ca au ciupercile destula, ci putin ulei de masline si umplutura se presara cu parmezan sau pesmet, devin astfel mai fotogenice;
4/ cele mai bune sunt mari, la gratar termos...:)

theodora

theodora

07 Sep 2004, 18:45

O.K.
O sa-ti teleportez o portie!!!
Dar intai trebuie sa las internetul si sa ma duc sa gatesc!!!

flower

flower

Ce gatim azi?

07 Sep 2004, 18:45

Eu nu vreau reteta, vreau si eu o portie, te rooooooog.:)

theodora

theodora

07 Sep 2004, 18:45

O.K. se pare ca sint singura care gateste intesiv pe aici,asa ca o sa va raportez zilnic ce gatesc,doar doar o sa i-mi urmati pasii!!!

Nu am gatit inca,trebuie sa pun gemenii la culcare,dar azi mi-a venit sa fac CANNELLONI cu umplutura de carne de curcan tocata,dovlecei taiati marunt si sos de rosii,pe deasupra cu cascaval ras,cind e aproape gata!
Nu exista nicaieri reteta,mi-a venit asa din senin.
Rosiile si ardeii de ieri au iesit un deliciu si gemeii ca si noi ne-am lins pe bot!
Va spun maine cum mi-au iesit CANNELLONI,CE EXACT AM FACUT SI DACA VREA CINEVA "RETETA" MEA CERETI-O!!!

theodora

theodora

07 Sep 2004, 18:45

Azi voi face rosii si ardei umpluti,fara carne!
Si pentru ca m-am sculat cu chef,o sa fac si un keik cu ciocolata,am pus undeva reteta pe forum!!!
Rosiile dupa ce le goliti de miez,puneti-l in blender si sosul obtinut puneti-l in orez,la fiert,in loc de apa.
Si intre rosii si ardei taiati felii groase de cartofi si asezati-le ca sa nu se strice aspectul rosiilor.
Daca va place,puneti si putin usturoi!
Pofta buna!

flower

flower

Ce gatim azi?

07 Sep 2004, 18:45

Aoleo, m-ati prins....eu gateam mult inainte, acum am invatat niste retete de la colege: sandwich-uri...si cam atat.
Nu gatesc decat in week-end.
Da" accept sugestii.:)

theodora

theodora

Ce gatim azi?

07 Sep 2004, 18:45

Sau ce va gatesc mamele celor care nu gatiti singuri???

Daca va place ideea,ne putem ajuta reciproc furind idei unii de la altii si nu am ramane mereu in pana de idei!!!

Azi eu am gatit spanac cu orez si carne tocata de pui! E foarte nostim si gemenii o adora!