Ce gatim azi - hai sa facem propuneri!

by: 
Dupa cum am citit pana acum, nu prea se mai gateste...sau cel putin fetele tinere nu mai gatesc....Se pare ca eu sunt printre putinele care mai gatesc in ziua de azi....dar problema e ca mi se pare ca le-am tot gatit pe cele pe care le stiu..sau in momentul in care trebuie sa fac mancare....nu-mi vin idei...si sotul nu ma ajuta deloc....si cred ca nu sunt singura in aceasta situatie...hai sa ne ajutam reciproc in diversificarea meniului....ce ziceti?...vreti?....astept raspunsuri...si daca sunteti interesante vin si cu propuneri de meniuri(si evident si cu retelete - asata doar daca nu stiti sa le faceti!) :)
 

vio

vio

RE: Ce gatim azi - hai sa facem propuneri!

02 Feb 2005, 18:05

Rapid si gustos.
Gaina cu cartofi la cuptor.
Dimineata inainte de a pleca la serviciu marineaza carnea cu maioneza, piper negru, rosu, iute, si tot ce va mai place. Apropo poti pregati intrega gaina sau numai unele parti care iti plac. Lasa carnea sa stea la frigider pina vii acasa. Cind vii cureti niste cartofi sau daca ai cartofi noi e perfect ca sunt micuti si nici nu tre sai cureti. Deci intro tava (pentru rola) asezi bucatile de carne printre ele asezi cartofii. Acoperi tava cu "aluminum foil" (sorry , nu stiu cum e corect in romana, cred ca fisie de aluminui, alimentara, nu stiu:-)). Pui tava la rola si incerci cind e gata. Cam vreo 10 min inainte de a fi gata descoperi tava ca sa se rumeneasca carnea si cartofii. Imi ia ca 1 ora la cuptor dar usor ca in timp ce se coace eu imi caut de treaba prin casa.

puciu

puciu

Spagheti cu ciuperci

06 Nov 2004, 18:20

Spaghetele se fierb in apa cu sare (le pui in oala cand clocoteste apa), se strecoara si se spala putin cu apa rece (ca sa nu ramana faina pe ele si sa se lipeasca).
Separat calesc in ulei de masline niste ciupercute (de la borcan) taiate marunt, le amestec apoi cu suc de rosii sau sos de rosii pentru spaghete si le rastorn peste spaghetele mele. Amestec bine, las putin sa se ,,traga"" sucul in paste si apoi le gust. Cu putin parmezan ras deasupra!
Le-am testat intr-o seara cand nu aveam altceva in casa.

ancabaciu2004

ancabaciu2004

RE: Ce gatim azi - hai sa facem propuneri!

05 Oct 2004, 15:19

Budinca de macaroane.
Se fierb pastele.Separat se face o compozitie sin 6 oua,un praf de copt,marar tocat in ploaie,2 plicuri de zahar vanilinat,smantana cat cuprinde.Se pun in straturi.Un strat de macaroane,cascaval ras sau branza de burduf,marar,compozitie...si tot asa pana umpli vasul de yena.Il dai la cuptor o jumatate de oara,sau pana cand vezi ca e facut.E super buna.Merge cu zahar sau cu ketchup!