Cum iti alegi un mobil?

by: addy
Cum iti alegi un telefon mobil? Dupa ce caracteristici te uiti? Ce ar trebui sa aiba telefonul perfect pentru tine?
 

raluk

raluk

6230i

14 Sep 2006, 22:02

Dap, si mie mi se pare unul dintre cele mai bune mobile existente pe piata la ora actuala. Cand mi-am luat mobilul eram hotarata sa imi iau 6230i, dar am renuntat doar pe motiv ca toti cunoscutii mei aveau acest mobil :(((

Si chiar mi se parea stresant pe atunci. Despre Symbian ai dreptate, si mie mi se pare destul de stresant delayul. Si 6630 are Symbian and it so sucks.

Cand vorbeam despre functii business, ma refeream in special la organizer care e chiar misto la 6630.

K800i mi se pare infect de-a dreptul. Eu vorbeam despre W800i - e foarte misto ca telefon entertainment.

addy

addy

:)

13 Sep 2006, 09:27

Eu am deja un Nokia 6230i de care sunt foarte multumita. In general cand imi aleg un mobil am in vedere functiile pe care le incorporeaza, si aici ma refer in mod special la conectivitate bluetooth si infrarosu, sincronizarea cu PC-ul si viteza de transfer a datelor.

Apoi, in ceea ce priveste functiile de entertainment, o camera de cel putin 1.3MP si posibilitatea inregistrarii video.

Nu in ultimul rand am in vedere durata de viata a bateriei, deoarece avand in vedere ca vorbesc destul de mult la telefon, am nevoie de o autonomie ridicata.

Pe langa toate acestea, am in vedere si firma (un telefon Nokia nu va putea fi comparat niciodata cu un Alcatel). Softul de operare este iarasi o problema, si prin urmare evit Symbian-ul datorita vitezei lente de reactie la comenzi si posibilitatii foarte ridicate de a capta virusi, situatie in care nu prea mai ai ce face cu telefonul (am testat Nokia N93 si Nokia N92, nou aparute pe piata romaneasca si nu mi-au lasat deloc o impresie placuta; intr-adevar arata foarte bine ca design, au incorporate foarte multe functii, insa telefonului fara nici o setare facuta, fara nici o poza sau o melodie memorata, ii ia cam 10-20 de secunde sa se deschida, iar parcurgerea meniului are numeroase delay-uri de 1 sec-2; prin urmare imaginati-va cum s-ar "misca" daca ar fi facute toate setarile si daca proprietarul ar face si el o poza- doua cu telefonul).

Nokia 6230i pe care il am in momentul de fata este cel mai bun din punctul meu de vedere la ora actuala, atat la capitolul functii business cat si la cel de entertainment.

Despre Ericsson K800i, nu iti pot spune decat ca varianta sa initiala, adica K800, a fost retras de pe piata la 1 luna de la lansare datorita problemelor de soft. In rest telefonul este foarte dotat, si poate daca cei de la Ericsson ar remedia problemele de soft si cele legate de autonomie, atunci ar fi ok.

Prin urmare, eu raman la Nokia 6230i... :)... pana cand va aparea un mobil perfect.

raluk

raluk

Cat mai profi

12 Sep 2006, 23:53

Ador mobilele profi - cel mai important mi se pare sa aiba functii business avansate. La fel de important mi se pare sa aiba WAP si Bluetooth dar deja mai toate telefoanele au.

Cat despre camera foto daca nu este peste 2 Megapixeli mi se pare ca mai bine nu mai este, pentru ca nu prea ai ce face cu ea, in sensul in care nu poate inlocui un aparat foto. Imi place Sony Ericsson W800 i pentru camera si walkman, dar nu ofera suficiente functii business, cum ofera spre exexmplu Nokia 6630. :)

acum sper sa apara un mobil care sa fie si profi, sa aiba si camera si walkman bun si eventual sa si fie mai micut. Al meu 6630 este oarecum imens - eu ii spun Elefantzica.

Tie ce mobil ti-ar placea Addy?