Adolescentii ar trebui....

by: melania_antony
Sa le spuna parintilor toate probleme lor si sa le asculte sfaturile sau ar trebui sa faca ce cred ei ca este bine pentru ca oricum sunt deja destul de mari pentru a mai avea nevoie de sfaturile parintilor.Voi ce parere aveti?
 

iumira

iumira

adolescentii ar trebui...

27 Ian 2009, 20:17

sunt de acord cu ..punctulpi

punctulpei

punctulpei

arahnia

12 Oct 2008, 16:01

da arahnia, pentru fiecare suferinta exista un vinovat, dupa cum pentru fiecare dilema din viata reala exista o explicatie si desigur, o solutie.

arahnia

arahnia

exista un vinovat??

12 Oct 2008, 01:37

In general copiii, adolescentii se cred mai destepti decat parintii (uneori chiar sunt). Inteleg destul de greu sau deloc notiunea de... "iti fac rau (rau in mintea lor) pentru a-ti fi bine".
Si e mai interesant sa asculti de anturaj, decat de parinti. Multi dintre copii ne considera demodati, ne spun ca s-au schimbat vremurile.
Cum ii explici unei fete de 14 ani ca nu e bine sa-si inceapa viata sexuala atat de devreme cand in jurul ei sunt colege care povestesc cata placere au cand fac sex, care au facut deja avorturi si eventual mai dau si sfaturi?
Cum stabilim limita pana la care ii putem lasa sa se descurce singuri, sa se dea si singuri cu capul de sus?
Ce ii spui unei fetite de 9 ani cand iti vine acasa de la scoala si te "informeaza" amuzata ca... "prin sex se fac copii"? Singurul lucru pe care am fost in stare sa i-l spun pe moment a fost ca... "da, prin sex se fac copii si de aceea nu e bine sa fie facut prea devreme"

punctulpei

punctulpei

Mesaj

06 Oct 2008, 11:58

este interesant cum apar idei precum ca nu exista comunicare, ca vina este a parintilor sau a copiilor etc
care este originea acestor vini inchipuite? problemele adolescentilor sunt reale, dar cine este adevaratul vinovat?

tasia

tasia

Lipsa de comunicare

02 Oct 2008, 16:33

Depinde de parinte daca copilul este deschis cu el. Depinde de atmosfera dintre cei doi parinti. Mama mea a tinut enorm la mine, mi-a facut toate poftele, dar nu a stiut cum sa ma faca sa fiu sincera cu ea. Ma privea suspect cand incercam sa-i povestesc ceva mai intim. Iar eu eram nevoita sa-i ascund anumite lucruri. Desi isi dorea sa vorbim mai mult, sa-i povestesc, sa fim prietene bune nu stia cum sa ma faca sa fiu deschisa cu ea.Sau poate era prea permisiva, nu s eimpunea in fata mea. Am realizat mai tarziu ca ar fi trebuit sa tin cont de parerile ei, sa-i spun ce sentimente am, prin ce situatii trec....

Cred ca si parintii au nevoe de educatie, nu doar copii. Din cauza lipsei de comunicare se formeaza o bariera intre parinti si copii.

pisi

pisi

melania,

27 Aug 2008, 11:26

adolescentii ar trebui sa se confeseze in primul rand parintilor cand au probleme, dar si sa le asculte sfaturile, sa-si asculte propria inima si ratiune, sa puna in balanta toate acestea si apoi sa traga singuri concluziile.

nu poti sa cocolosesti la infinit un copil, mai trebuie sa-l lasi sa-si acumuleze si propriile experiente pt a deveni un adult independent, sigur de sine si responsabil.

punctulpei

punctulpei

melania

07 Iul 2008, 12:00

as reformula intrebarea: atat timp cat institutiile statului nu isi fac niciodata simtita prezenta in favoarea familiei, atat timp cat scoala nu include nimic referitor la practica valorilor (inclusiv a valorii familiei), poate un parinte sa incerce aproape imposibilul sa a suplini aceste goluri si a face totul pentru a se apropia de propriii copii (in loc de a-i parasi marind cifra celor 350000 copii abandonati)? Poate un copil sa aiba inteligenta nativa de a intelege existenta acestor goluri in societate si sa ramana aproape de niste adulti care il pot trada in orice clipa?
Melania, intrebarea ta nu isi are locul in acest forum. Aici conteaza alte valori. Pentru a ramane ancorat in aceasta realitate intru si eu pe ecest forum.