Ai discutat vreodata cu copilul despre respect si stima de sine? In ce context?

by: tashulina
Cea mai buna metoda de a-ti cunoaste copilul este discutand cu el toate aspectele care il intereseaza si toate framantarile care apar in viata lui. Astfel il ajuti in construirea stimei si a respectului de sine, atat de necesare pentru a reusi in tumultul numit "Viata"...
 

elenafr

elenafr

respectul si stima de sine

24 Apr 2008, 21:44

Am discutat de multe ori cu fata mea despre respect
si stima de sine.Respecta ca sa fii respectat.Numai acel om care se respecta pe sine va fi respectat la
randul sau de catre ceilalti,de aceea ,toate explicatiile mele pentru educarea fetei le faceam
demonstrativ.

parisienne_fleur09

parisienne_fleur09

RESPECT SI STIMA DE SINE

24 Apr 2008, 13:05

Este foarte important acest subiect si interesant eu il discut mereu cu cei doi copii ai mei care au peste 20 ani in contextul cum poti reusi in viata daca te bazezi in primul rind pe respect ,apoi pe stima de sine si incercam impreuna sa dezbatem acest subiect ascultindu i pe fiecare in parte si luind parte la problemele lor ,framintarile lor,nereusitele lor incercind sa gasim solutii impreuna pt rezolvarea problemelor.
Conteaza foarte mult comunicarea si stima de sine pe care nu trebuie sa o piarda niciodata in viata,oricit de grea sau usoara este ea.

czisu73

czisu73

respect de sine

24 Apr 2008, 11:38

Am discutat cu fetita despre acest aspect de nenumarate ori vis-s-vis de relatia cu prietenele ei din scoala (clasa 1). Exista tendinta printre copii (probabil ca - normala)sa se acorde foarte mare importanta aspectelor legate de partea materiala. De exemplu cel care are cele mai frumoase creioane, carioci, bratari etc. este in centrul atentiei, toata lunea vrea sa stea linga el si asa mai departe. I-am atras atentia asupra faptului ca, in momentul cand, de exemplu, cariocile minune s-au terminat copii s-au mutat la alta banca. Fetita mea deseneaza foarte frumos, lucru care nu se "consuma" niciodata si mereu vor fi copii pe linga ea sa-i ceara sa le deseneze ceva, cate un personaj dintr-o carte sau din desene animate...

miha

miha

Stima de sine

24 Apr 2008, 09:08

Discut cu fiul meu, desi are numai 4 anisori de cate ori am ocazia, prin exemple concrete pe care le vedem in jurul nostru
Stima de sine se bazează pe trei componente: încrederea în sine, concepţia despre sine, iubirea de sine. O bună dozare a fiecăreia dintre aceste trei componente este indispensabilă pentru a obţine o stimă de sine armonioasă. Între cele trei componente ale stimei de sine există legături de interdependenţă: iubirea de sine (sa se respecte indiferent de ceea ce i se poate întâmpla) facilitează o concepţie despre sine pozitivă (sa aiba incredere in ceea ce poate sa faca, în capacităţile lui) care la rândul său, influenţează favorabil încrederea în sine (sa actioneze fără teama ca nu ar putea sa reusesca.

matheatudor

matheatudor

Mathea ,Tudor şi stima de sine

24 Apr 2008, 08:59

Celor doi copii ai mei de 6 şi respectiv 8 ani şi jumatate le arăt cât de mult ţin la ei şi le dovedesc că îi apreciez când realizează ceva bun.
De asemenea petrecem mult timp împreună şi le las o oarecare independenţă în luarea deciziilor(din acest punct de vedere trebuie atenţionaţi ceva mai des, având în vedere vârsta).
În orice activitate nouă pe care ei o întreprind, îi încurajez, insistând foarte mult pe creativitate. De altfel între creativitate şi stima de sine este o legătură foarte mare şi sunt convinsă că atâta timp cât vor fi nişte persoane foarte creative, stima de sine se va menţine la un nivel bun.

ioa_m

ioa_m

constientizarea propriei valori este importanta

23 Apr 2008, 18:51

nu am inca copii dar discut deseori despre acest subiect cu pacientii mei.cred ca trebuie sa fac asta deoarece nu toti copiii au sansa sa aiba o familie care sa constientizeze importanta acestor lucruri.

laura_feelings

laura_feelings

respectul si stima de sine

23 Apr 2008, 15:27

Din pacate copilul meu este prea mic ( 1 an ) pentru a avea o astfel de discutie cu el. Insa il fac sa constientizeze faptul ca trebuie sa se poarte frumos cu cei din jurul sau. Stie sa faca "pa", sa duca manutele la gurita si sa sufle ca si cum ar trimite un pupic, sa aplaude, etc.

socholatte

socholatte

concurs

22 Apr 2008, 18:14

Eu nu sunt inca mamica;)) insa eu knd eram mica mama nu m-am invatat despre stima, s-a purtat inca de mica cu mine rece, era retrasa a trebuit sa aflu singura ce e viata si cat de dura e cu problemele ei, sa ma descurc in contact cu societatea , sa ma respect si sa respect la randul meu pe ceilalti si multe alte aspecte care merita atentie
Eu cand am sa devin mamica am sa am grija de el sa-l octrotesc si sa-l invat ce e bine in viata si sa se descurce, caci viata e o jungla..